Федерација дугује 2,4 милиона евра

Завод за пензионо осигурање Федерације БиХ дугује 2,4 милиолна евра пензионерима у Србији, који су право на пензију остварили у ФБиХ, рекао је амбасадор БиХ у Србији Ранко Шкрбић.

Регион 03.02.2015 | 22:37
Федерација дугује 2,4 милиона евра

Шкрбић је навео да га је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин данас на састанку обавијестио да је ријеч о дуговању за прошлу годину и да ће то министарство упутити ноту ресорном министарству у Федерацији БиХ у коме ће затражити да дуговање буде измирено.

"Они ће се обратити нотом, образложењем, које ће ићи према Фонду ПИО/МИО ФБиХ, да би се овај дуг измирио и да би корисници пензија стечених у ФБиХ, који сада живе у Србији, могли да користе своје пензије на начин како су то до сада чинили", рекао је Шкрбић.

Он је прецизирао да ће нота бити достављена Амбасади БиХ, која ће је прослиједити Министартву цивилних послова БиХ.

Шкрбић је навео да је на састанку са Вулином разговарано и о могућностима прекограничне сарадње у области социјалне заштите, односно за кандидовање заједничких пројеката за средства из фондова ЕУ.

"Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије је у прилици да аплицира за различите фондове ЕУ, који се односе на јачање услуга социјалне заштите. Ти пројекти имају много већу снагу уколико за њих заједнички аплицира више земаља за заједничким пројектом", рекао је Шкрбић.

Он је додао да му је Вулин пренио идеју да би било корисно да министарства земаља региона, која у ингеренцији имају социјалну заштиту, тјешње сарађују.

Према Шкрбићевим ријечима, Вулин је указао да постоји простор за сарадњу Србије и БиХ имајући у виду да су то друштва у транзицији, која имају и заједничко искуство проблематике у вези са избјеглим и расељеним лицима.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

за фармаколога

03.02.2015 21:43

Иди у лабораториј и пронадји добар лијек против терора и мегаломаније којом ти је братија опцињена неби ли спасио овај напацени народ,ТО ТИ ЈЕ ЈЕДИНА САНСА ДА СЕ И САМ ИСКУПИС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

младен

04.02.2015 04:35

Зна неко да ми казе засто Иваниц не смјењује господина постеног амбасадора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

савез

05.02.2015 00:37

Мора се прво формирати савјет министара.

Name

дгфхфхфг

04.02.2015 06:14

Ти си остетио србе за 2 милијарде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немој више

04.02.2015 06:30

Најбоље ти је да не причаш и не јављаш се... Знамо ко си!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласац за савез

04.02.2015 08:39

Питање за два Младена.Засто овај лопов јос сједи у амбасади БИХ у Београду????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

05.02.2015 00:28

Шта је урадио са болесницима што имају дијабетис заслужује назив доктор Менгеле. По лоповлуку одмах до кума.

ОДГОВОРИТЕ