Грбић: Част је бити селектор Србије!

Легендарни одбојкаш и новоименовани селектор Србије Никола Грбић изјавио је по преузимању функције да му је велика част што ће у наредном периоду предводити "орлове".

Остали спортови 04.02.2015 | 10:00
Грбић: Част је бити селектор Србије!

"Наравно да сам изузетно задовољан позивом да будем селектор репрезентације. Бавим се овим послом већ четири месеца, а ово је велика, невероватна част. Човек се учи док је жив, а ја сам на почетку једне нове каријере, имам још доста ствари да научим у овом послу. Схватио сам да су две различите ствари бити играч и тренер и да је моја перцепија играча била јако сужена на терену", рекао је Грбић.

Иако млад као тренер, о Грбићевим успесима на терену не мора да се говори, све већ зна, па је јасно зашто има већ статус легенде у српској, европској и светској одбојци.

"Има доста људи у овом послу који су спремни да ми помогну саветима, у сваком случају, мислим да ћу бити спреман за посао који ме чека. Познавајући све те момке са којима сам играо, мислим да може бити само предност то што смо заједно били и на терену, јер смо доста тога прошли заједно, знам како размишљају и знам како тренирају", навео Грбић.

Бивши репрезентативац ће одмах кренути са радом и припремама за предстојећу репрезентативну сезону.

"Неки тренери мисле да је боље да не будеш тренер одбојкашима са којима си играо, али мислим да је разлика у годинама битна и да имамо јако добру групу момака и дивних људи. Ја ћу прегледати календар за целу сезону, а морам да обавим разговоре и са тренерима млађих селекција пошто дуго нисам у Србији и са тренерима у иностранству где наши играчи играју да бих могао да направим неку стратегију", закључио је Грбић.

Коментари / 0

Оставите коментар