Блокирани сви дужници Бобар банке

Након што је Бобар банка 23.12. прошле године изгубила дозволу за рад те је добила ликвидационог управника, на основу одобрења надлежне Агнеција за банкарство, сви рачуни дужника овој банци су блокирани.

Република Српска 02.02.2015 | 15:23
 Блокирани сви дужници Бобар банке

Наиме, након што се у редакцију портала Клиx.ба јавио читалац казавши да су њему али и многим другим особама сви рачуни блокирани због кредита у Бобар банци, потражили су одговоре због чега је то заправо тако.

У Агенцији за банкарство Републике Српске су казали како су они на захтјев ликвидационог управника дали дозволу за блокаде рачуна неуредним дужницима.

"Ликвидациони управник је захтијевао да се преко главног рачуна блокирају рачуни неуредним дужницима у свим банкама, а чији је дуг доспио на наплату са 23.12. односно оним даном када је ова банка изгубила дозволу за рад", казала је за Клиx Сања Зец, портпарол Агенције за банкарство РС.

Према њеним ријечима, рачуни ће остати у блокади али само до тренутка измирења дуга који потражује банка. Након тога, услиједиће поновна деблокада рачуна.

Ова блокада, према њеним ријечима, извршена је према онима који до наведеног датума имају дуг већи од 1000 КМ, како привредним тако и физичким лицима.

На стање у Бобар банци осврнуо се и Драган Чавић, истичући да је Агенција за банкарство РС донијела срамну одлуку о томе да правним и физичким лицима који су имали кредите у Бобар банци и уредно их враћали блокира рачуне у свим осталим банкама у Српској. На тај начин су, истиче Чавић, многи извозници, мала и средња предузећа дошли у тежак положај јер морају вратити преостали износ кредита у најкраћем могућем року, без обзира што су досад све рате уредно плаћали.

(Клиx.ба)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Брод

02.02.2015 18:24

Шта каже "фактички" ПРЕДСЈЕДНИЦА ВЛАДЕ, знали она излаз из ове ситуације она инач "фактички" све зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

02.02.2015 19:29

ЧАВИЋУ како да се измире штедише Бобар Банке ако се кредити не врате???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опљачкани БОБАР штедиша

02.02.2015 21:49

Хоћемо што прије свој новац онај преко 50000.00 КМ, од АОД-а то смо добили, а за оно остало да се неби поћерали судовима има материјала за Адвокате и судове и превише....што прије измирите, мирни Ми а мирни и Ви...позззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паклени снсд

02.02.2015 22:38

Имам кредит у А ,а не могу да подигнем депозит од 9000 км.... Срамно... Пих та агенција за банкарство ста она мисли. Ако уопсте знају ста ради...упропастисе онакву банку

ОДГОВОРИТЕ