Дјеца Абу Нидала са држављанством БиХ

Дјеца некадашњег најтраженијег свјетског терористе, Палестинца Абу Нидала, Нидал Халил и Бадија Халил, још имају држављанство БиХ, а осим што су повезани са тероризмом, добили су их на незаконит начин, пише "Глас Српске".

Босна и Херцеговина 02.02.2015 | 09:15
Дјеца Абу Нидала са држављанством БиХ

Лист наводи да, према незваничним информацијама, Бадија Халил има важну улогу у "прању" новца којим се финансирају терористичке активности, а послове обавља преко већинског власника једне банке у Сарајеву.

Брат и сестра, који су рођени у Саудијској Арабији, налазе се на списку безбједносних агенција на којем је 741 лице афроазијског поријекла којима држављанства БиХ нису одузета, иако су их добили на основу лажних података и постоје докази да су повезани с тероризмом и ратним злочинима.

У досијеу Нидала Халила пише да је рођен у Ријаду, а на основу одобрења Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево, омогућен му је упис у матичну књигу рођених у сарајевској општини Центар под бројем 11.048.

"Та одлука донесена је на односу одлуке конзулата РБиХ у Њемачкој од 19. септембра 1995. године. Нидал Халил пријавио је пребивалиште у општини Стари Град, а затим у општини Центар, има пријављено пребивалиште у Минхену, а сада живи у Каиру. У БиХ никада није живио", наводи се у досијеу.

Његова сестра Бадија Халил, такође, је рођена у Ријаду, а на основу одлуке од 6. маја 1997. године, коју је потписао шеф кантоналног МУП-а Сарајево Исмет Дахић, одобрен јој је упис у књигу рођених у општини Центар под бројем 10.823, на основу чега је добила држављанство БиХ.

"Бадија Халил има пријављено пребивалиште у општини Центар, а живи у Бечу. У Сарајеву има стан гдје је добила и личну карту, а у Бечу се удала за држављанина БиХ Аднана Бузара с којим има двије кћерке", наводи се у њеном досијеу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

милицајац резима

02.02.2015 08:39

Ајмо разлаз народе,ста сад ако чојек има држављанство,па шта ба ихма везе, у мене командир рекао је нема елемената кривичнијег дјела,шта сад ба очете још,ајмо јаране разгули

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

02.02.2015 11:05

На реду су и Дипломатски пасоши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

у лажи су кратке ноге

02.02.2015 13:05

Довољно рећи да је извор "Глас Српске"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арапи

02.02.2015 23:08

У Босни они су као Американци на Западу. Пуно се преувелицава, измисља, сања о нецем цега нема. Абу Нидал за Босанце није цовјек који је озенио стрицеву кцерку као сто су то урадили његови преци и насљедници. Стрицева кцерка је креветска друзица све остале зене су као насим Њемице. Новац је од дроге, преваре и све то с молитвама на устима. Упита ме једна стара зена: јел њихов Куран и нас исти. То су Арапи.

ОДГОВОРИТЕ