Уграђују чипове радницима

Радницима у једном шведском пословном блоку понуђено је да уграде чип испод коже умјесто да користе идентификационе картице.

Свијет 31.01.2015 | 11:33
Уграђују чипове радницима

Такозвани РФИД чипови (радио-фреqуенцy идентифицатион) гурају се испод коже на руци, а онда се могу користити за, на примјер, отварање врата или коришћење штампача, пише Б92.

Чипови су понуђени за 400 особа који су се пријавили у хи-тецх пословни блок “Епицентар” у Шведској.

Према ријечима репортера ББЦ који је пробао овај експеримент, уградња чипа једнака је болу од ињекције, а после уградње чипа величине зрна пиринча, стављен му је фластер преко руке.

Они који су осмислили чипове надају се да ће то постати уобичајена пракса и да ће људи почети да користе за куповину сендвича у кантини, или чак за мијењање лозинки и ПИН-а за компјутере.

Такође, могуће их је прогамирати тако да буду повезани с апликацијама на смартфоновима.
“Желимо потпуно да примјенимо ову технологију прије него што нам приступе велике компаније или Владе које ће имати потребу за чиповањем, било да је ријеч о пореском чипу, Гугл чипу или Фејсбук чипу”, рекао је Ханес Сјоблад из компаније која производи микрочипове.

Све канцеларије у Епицентру биће опремљене Мајкрософтовом технологијом која ће менаџмент обавјештавати када је вријеме за заливање биљака и слично.

Епицентар је саградила шведска фирма АМФ Фастигхетер,а у њој ће бити смјештене и канцеларије Гугла и Мајкрософта.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дигитални андјео

31.01.2015 10:40

Сан запада о глобалној контроли се полако остварује ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

31.01.2015 11:59

О овоме је писао старац Тадеј и Тарабици.Сад видимо са су били у праву.Ал нама србима пре метар у д...е нег сантиметар у главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

31.01.2015 13:24

Ужас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринут

31.01.2015 13:37

Ми смо уградјивали насим мацкама и псима ципове испод козе, зато сто не знају да прицају,па ако се изгубе или побегну од куце,да полиција оцитавајуци цип одредјеним апаратом,могу знати коме припадају.А ово са људима ме,искрен да будем,забрињава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобода???

31.01.2015 16:21

"Жиг звери--Дигитални логор".Гледајући у "напредак цивилизације" човечанство не види амбис у који одлази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велики светски поредак

01.02.2015 19:08

Е ово сам процитала пре три године како це да уградјују ципове људима на превару а у ствари тако це контролисати им ум и понасање и комплет планету и сваког ко пристане на уградњу ципа, тако писе.А то је све у Европској унији сковано. Остварује се много ствари који су давно предвидјени, сад поциње да се коцкице слазу полако али сигурно. Цека нас велика туга и ко зна све какве муке.

ОДГОВОРИТЕ