Киша, снијег и олујни вјетар широм БиХ

У Републици Српској данас се очекује претежно облачно и нестабилно вријеме са кишом, а због обилних падавина и олујног вјетра за подручје Херцеговине и регију Ливно издат је црвени метеоаларм. Очекивана количина падавина у Херцеговини је 40 до 80 литара по метру квадратном, а локално и до 110 литара.

Босна и Херцеговина 30.01.2015 | 09:20
Киша, снијег и олујни вјетар широм БиХ

У западним подручјима очекивана количина падавина је од 30 до 60 литара по метру квадратном.

Јак вјетар са олујним ударима очекује се у свим крајевима. Очекује се да удари вјетра буду од 70 до 90 километара на час.

Наранџасто упозорење због олујних удара вјетра и кише издато је за бихаћку, бањалучку, тузланску, сарајевску и фочанску регију.

У осталим предјелима киша ће бити слабија, а на планинама падаће слаб снијег. Најмање падавина биће у Семберији и на истоку, гдје ће бити и најтоплије.

Са падом температуре ваздуха у послијеподневним часовима и увече, киша прећи у сусњежицу и снијег. На југу и сјевероистоку и даље ће наставити да пада киша.

Најнижа јутарња температура ваздуха између један и шест, на југу од шест до десет, а највиша дневна између шест и 12 степени Целзијусових.

Падавине ће од суботе бити слабије, када се понегдје очекују и сунчани периоду. Метеоролози најављују да ће на југу и западу киша поново почети падати касније поподне и увече, па ће у ноћи у Херцеговини бити и обилнијих падавина. Вјетар ће мало ослабити и дуваће умјерен, а у Херцеговини јак југо.

И у недјељу ће бити мало хладније и облачно вријеме са слабим падавинама. Углавном ће падати сусњежица и снијег, а на југу и у Семберији киша. На сјеверу падавине престају средином дана.

У Србији ће данас бити ветровито, повремено са олујним ударима до 20 метара у секунди, а на југу Баната и са орканским ударима, упозорио је РХМЗ Србије.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

цццц

30.01.2015 11:37

Ех кад би ово била политицка карта БиХ, да само имамо покрајине итд... Мање политицара, висе пара за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

30.01.2015 12:37

Ех кад би Бају негде овај ветар однео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

30.01.2015 13:50

У питању је ХААРП антенски систем за управљање са временским приликама И не приликама. ХААРП је електронски акцелератор магнетних таласа. Тастер од ХААРП-а држе католички језуити у лабораторијама у Америци. То су Лојолини војници, који су прошли девети круг ритуала и пили дечију крв (Читај:Миссинг цхилдрен) у већу славу сатане. Исусовци у Ватиканау су одлучили да уклоне становништво са планете. Њима нико не треба, они се клонирају.

ОДГОВОРИТЕ