Траже хитно пуштање Хаџића на слободу

Одбрана бившег предсједника Републике Српске Крајине Горана Хаџића затражила је од Хашког трибунала да Хаџића одмах пусти на привремену слободу ради лијечења, зато што за то нема услова у притвору у Шевенингену.

Србија 29.01.2015 | 19:26
Траже хитно пуштање Хаџића на слободу

Према захтјеву бранилаца, Хаџић би на привременој слободи био најмање четири мјесеца.

Прецизирајући да је данас завршен први дио лијечења, одбрана наводи да је у наредним планираним фазама третмана неопходно да се пацијент што више одмара, што је, како се наводи у захтјеву, "немогуће у притворским условима", јављају београдски медији.

"Хаџића често буде други притвореници, он нема одређеног његоватеља и није му пружена њега која би омогућила његов опоравак. Задржати Хаџића у притвору током ове кључне фазе његовог лијечења било би нечовјечно и лишило би га најбоље прилике", пише у захтјеву.

Одбрана се у захтјеву позвала на одлуке којим је Трибунал привремено ослободио генерале Момира Талића и Ђорђа Ђукића због неизљечиве болести и нагласила да би се Хаџић, уколико добије позитиван одговор, обавезао да се са привремене слободе након лијечења врати на наставак суђења пред Трибуналом.

Расправно вијеће недавно је наложило да Хаџића прегледају два независна љекара-специјалисте и да судије обавијесте да ли ће, када и под којим условима бити спреман за наставак процеса.

Хаџића су, као посљедњег оптуженог у бјекству, власти Србије ухапсиле у љето 2011. године.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

29.01.2015 18:32

Тако знаци убијају једног поједнога Србина у Хагу!!Једно питање Људи ако ћемо искрено СТА ЈЕ ТУ НОВО???Поззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

29.01.2015 18:46

Како сви Срби оболисе у Хагу, а остали здрави и нису криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

29.01.2015 19:42

Ако погледамо уназад наша економија, европски пут а најмање суживот су на боље ишли од кад похапсишмо и предашмо наше највеће људе деведесетих година, онда се може поставити питање зар нисмо требали остати вјерни својој нацији и вјери, а ако су ти људи криви за шта имамо ми судове у Српској и Србији. Ово се не смије заборавити и опростити српским издајницима што нам послаше фашистима највеће Србе деведесетих ради свога личног богаћења!

ОДГОВОРИТЕ