Traže hitno puštanje Hadžića na slobodu

Odbrana bivšeg predsjednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića zatražila je od Haškog tribunala da Hadžića odmah pusti na privremenu slobodu radi liječenja, zato što za to nema uslova u pritvoru u Ševeningenu.

Srbija 29.01.2015 | 19:26
Traže hitno puštanje Hadžića na slobodu

Prema zahtjevu branilaca, Hadžić bi na privremenoj slobodi bio najmanje četiri mjeseca.

Precizirajući da je danas završen prvi dio liječenja, odbrana navodi da je u narednim planiranim fazama tretmana neophodno da se pacijent što više odmara, što je, kako se navodi u zahtjevu, "nemoguće u pritvorskim uslovima", javljaju beogradski mediji.

"Hadžića često bude drugi pritvorenici, on nema određenog njegovatelja i nije mu pružena njega koja bi omogućila njegov oporavak. Zadržati Hadžića u pritvoru tokom ove ključne faze njegovog liječenja bilo bi nečovječno i lišilo bi ga najbolje prilike", piše u zahtjevu.

Odbrana se u zahtjevu pozvala na odluke kojim je Tribunal privremeno oslobodio generale Momira Talića i Đorđa Đukića zbog neizlječive bolesti i naglasila da bi se Hadžić, ukoliko dobije pozitivan odgovor, obavezao da se sa privremene slobode nakon liječenja vrati na nastavak suđenja pred Tribunalom.

Raspravno vijeće nedavno je naložilo da Hadžića pregledaju dva nezavisna ljekara-specijaliste i da sudije obavijeste da li će, kada i pod kojim uslovima biti spreman za nastavak procesa.

Hadžića su, kao posljednjeg optuženog u bjekstvu, vlasti Srbije uhapsile u ljeto 2011. godine.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

JA

29.01.2015 19:32

Tako znaci ubijaju jednog pojednoga Srbina u Hagu!!Jedno pitanje Ljudi ako ćemo iskreno STA JE TU NOVO???Pozzz

ODGOVORITE
Name

vrs

29.01.2015 19:46

Kako svi Srbi obolise u Hagu, a ostali zdravi i nisu krivi.

ODGOVORITE
Name

Дарко

29.01.2015 20:42

Ако погледамо уназад наша економија, европски пут а најмање суживот су на боље ишли од кад похапсишмо и предашмо наше највеће људе деведесетих година, онда се може поставити питање зар нисмо требали остати вјерни својој нацији и вјери, а ако су ти људи криви за шта имамо ми судове у Српској и Србији. Ово се не смије заборавити и опростити српским издајницима што нам послаше фашистима највеће Србе деведесетих ради свога личног богаћења!

ODGOVORITE