"Једног дана када одем"

На данашњи дан, кад ће бити сахрањен великан бх. и еx-yу музичке сцене Кемал Монтено, присјећамо се још једне музичке легенде, Томе Здравковића.

Босна и Херцеговина 28.01.2015 | 11:53
"Једног дана када одем"

Најпознатији босанскохерцеговачки кантаутор шансоњер, те један од најбољих кантаутора на подручју бивше Југославије Кемал Монтено, те легендарни "краљ кафана и боема" Тома Здравковић су били велики пријатељи, а Кемал Монтено му је својевремено и написао пјесму "Песме моје", за албум "Дотак'о сам дно живота" (1984.) који је Тома Здравковић снимао у Сарајеву.

Тома је појаснио како је за свој нови албум Монтена замолио да му напише двије-три пјесме, те је тако настала "Песме моје" са рефреном у којем је Монтено поредао све Томине хитове у један.

"Видиш да смо оматорили... Он је још млад, реко' - бит ћеш ти још младић кад ме будеш слушао... И Кемо ми направи 'Песме моје', ваљда мисли да ћу ја да отпутујем негдје далеко... Кемин текст, Кемина мелодија и фина пјесма", представио ју је Тома Здравковић на једном од наступа на којем му се придружио и Кемал Монтено.

Подсјећамо, Кемал Монтено је преминуо 21. јануара 2014. у загребачкој клиници Ребро у 67. години усљед компликација које су настале након трансплантације бубрега.

Кемал Монтено ће бити сахрањен данас у Алеји великана на градском гробљу Баре у Сарајеву.

Извор: Клиx.ба

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

боем ,приправник

28.01.2015 11:34

Легенде,слава им!

ОДГОВОРИТЕ
Name

легенде

28.01.2015 11:59

КОЈЕ ЗИВЕ

ОДГОВОРИТЕ