Почела коначна битка за Сутјеску

Центар за животну средину из Бањалуке у наредних неколико дана ће у Народну скупштину поднијети иницијативу за раскид концесионих уговора о градњи малих хидроелектарана у Националном парку Сутјеска.

Република Српска 27.01.2015 | 16:18
Почела коначна битка за Сутјеску

Довољно је 3 000 потписа да Центар за животну средину у Народну скупштину упути иницијативу за раскидањем концесионих уговора о градњи Мини хидроелектрана у Националном парку Сутјеска.

У овој организацији од републичког парламента ће да траже да буде донесен Закључак којим ће Мини хидроелектране које су планиране у Националном парку Сутјеска изгубити статус јавног интереса.

Центар за животну средину поднио је тужбу против министарства за просторно уређење, грађевинарства и екологије због усвајања Студије утицаја на животну средину.

Тврде да студија није смјела да буде усвојена јер је струка оцијенила да је је паушално урађена. У министарству су врло кратко прокоментарисали захтјев Центра за животну средину.

Потписивање петиције на Тргу Крајине завршава се у сриједу. У међувремену на Другој редовној сједници Народне скупштине једна од тачака дневног реда је и Приједлог одлуке о усвајању Приједлога просторног плана подручја посебне намјене Национални парк Сутјеска.

Тај приједлог је у фебруару прошле године повучен са дневног реда.

Према подацима Центра у међувремену на њему ништа ново није рађен,о а Центар ће да тражи да се прво расправља о њиховој петицији.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СУМАР

27.01.2015 15:24

Немојте људи, нема смисла. Како це сад они сто су унапријед узели паре (омастили брке) да их врате. Стварно нема смисла. Људи су их вец потросили на путовања, виле, скупа аута, љубавнице... Ко це то сад да враца и по ком курсу кад је франак скоцио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вако нако

27.01.2015 16:08

Ја сам лично против нарушавања Парка, али немојте тражити производњу па када се покреће онда против, и тако стално у круг ко год био на власти, а притом сви знамо да је екологија наука која изучава лаку зараду тако да молим вас, али стварно дајте аргументе. П.С. Поздрав истинским љубитељима природе, отпоздрав еколозима односно људима који мисле само на свој џеп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

27.01.2015 19:45

Конацна битка тек предстоји али не само за Сутјеску него за Републику Српску ....... ДОСТА ЈЕ!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ