Počela konačna bitka za Sutjesku

Centar za životnu sredinu iz Banjaluke u narednih nekoliko dana će u Narodnu skupštinu podnijeti inicijativu za raskid koncesionih ugovora o gradnji malih hidroelektarana u Nacionalnom parku Sutjeska.

Republika Srpska 27.01.2015 | 16:18
Počela konačna bitka za Sutjesku

Dovoljno je 3 000 potpisa da Centar za životnu sredinu u Narodnu skupštinu uputi inicijativu za raskidanjem koncesionih ugovora o gradnji Mini hidroelektrana u Nacionalnom parku Sutjeska.

U ovoj organizaciji od republičkog parlamenta će da traže da bude donesen Zaključak kojim će Mini hidroelektrane koje su planirane u Nacionalnom parku Sutjeska izgubiti status javnog interesa.

Centar za životnu sredinu podnio je tužbu protiv ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstva i ekologije zbog usvajanja Studije uticaja na životnu sredinu.

Tvrde da studija nije smjela da bude usvojena jer je struka ocijenila da je je paušalno urađena. U ministarstvu su vrlo kratko prokomentarisali zahtjev Centra za životnu sredinu.

Potpisivanje peticije na Trgu Krajine završava se u srijedu. U međuvremenu na Drugoj redovnoj sjednici Narodne skupštine jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog odluke o usvajanju Prijedloga prostornog plana područja posebne namjene Nacionalni park Sutjeska.

Taj prijedlog je u februaru prošle godine povučen sa dnevnog reda.

Prema podacima Centra u međuvremenu na njemu ništa novo nije rađen,o a Centar će da traži da se prvo raspravlja o njihovoj peticiji.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

SUMAR

27.01.2015 15:24

Nemojte ljudi, nema smisla. Kako ce sad oni sto su unaprijed uzeli pare (omastili brke) da ih vrate. Stvarno nema smisla. Ljudi su ih vec potrosili na putovanja, vile, skupa auta, ljubavnice... Ko ce to sad da vraca i po kom kursu kad je franak skocio?

ODGOVORITE
Name

vako nako

27.01.2015 16:08

Ja sam lično protiv narušavanja Parka, ali nemojte tražiti proizvodnju pa kada se pokreće onda protiv, i tako stalno u krug ko god bio na vlasti, a pritom svi znamo da je ekologija nauka koja izučava laku zaradu tako da molim vas, ali stvarno dajte argumente. P.S. Pozdrav istinskim ljubiteljima prirode, otpozdrav ekolozima odnosno ljudima koji misle samo na svoj džep.

ODGOVORITE
Name

Sime

27.01.2015 19:45

Konacna bitka tek predstoji ali ne samo za Sutjesku nego za Republiku Srpsku ....... DOSTA JE!!!!!!!!

ODGOVORITE