Даниловград: Сви траже Николину

Нема напретка у потрази за средњошколком Николином Нином Љиљанић (15) из Даниловграда, која је мистериозно напустила породични дом 23. јануара. 

Србија 27.01.2015 | 09:35
Даниловград: Сви траже Николину

Након што је полиција обавила разговор са породицом, Нининим другарима, родбином, изводи се закључак да се Нина самовољно искрала из куће, током ноћи, али збуњује то што се плашила мрака. Засада се само поуздано зна да је из куће понела батеријску лампу и нестала без трага.

Три дана заредом родбина, пријатељи и полиција претражују терен на сваку страну, у пречнику од неколико километара око куће, али трагова од Нине нема.

- Нема ништа ново. Никоме се није јављала. Тражимо свуда, ишли смо и до корита реке Зете, претражили сваки жбун, нема је - каже забринути отац.

У полицији "Новости" сазнају да су обављени разговори са родбином, другарима, али опипљивог трага нема. Нина је два дана пре нестанка тражила од брата батеријску лампу и ставила је на пуњач. У кући управо фали та батеријска лампа, а један од комишја казао је да је 30 минута пре поноћи видео у дворишту Љиљанића одсјај лампе. Међутим, њени укућани су затечени, јер се Нина плашила мрака.

Отац је казао да је те ноћи кад је нестала, Нина пошла у своју собу на спавање и ништа није наговештавало да је сутра неће затећи у кући.

Наредног дана око 13 сати родитељи су схватили да детета нема у кући. Кревет у њеној соби био је "камуфлиран" као да спава, а покривене су играчке и део постељине. Уплашени родитељи су се дали у потрагу за дететом, телефонирали су њеним другарима, родбини. Нико није знао где би Нина могла бити.

Током потраге за Нинон, отац је чуо и да је она била заљубљена у једног од младића у комшилуку. Међутим, ни младић не зна где би она могла бити, нити му је нешто рекла. Како нису успели да пронађу дете, очајни родитељи су њен нестанак пријавили полицији. Даниловград и Подгорица, град у коме Нина похађа Средњу медицинску школу, излепљени су плакатима са њеном фотографијом и обавештењем - НЕСТАЛА.

За данас је најављено окупљање грађана у месту Лазине - Јастреб у 9 сати, након чега ће потрага бити настављена. Незванично, постоји размишљање да је девојка отишла у неки манастир, мада је њен нестанак са фотографијом и бројем телефона родитеља објављен преко свих медија па се очекује ако је неко види да јави породици.

Родитељи не знају да ли је из куће изашла самовољно, или по нечијем наговору.

Полиција ради на утврђивању комуникације порукама преко сим-картице и "Фејсбука", које је Нина имала са особама и са којима је била у контакту.

Укућани верују да је обукла сиве хеланке, црну јакну и обула дубоке патике. Николина је висока 158 сантиметара, има дугу смеђу косу, са светлим праменовима и смеђе очи. Породица апелује на грађане ако имају нека сазнања о Нини да јаве на телефон 067/543-749.

НИ ОД ЛУКЕ НЕМА ГЛАСА

Никшићанин Лука Марковић (29) нестао је у ноћи између 13. и 14. јануара. Лука је последњи пут виђен те ноћи у Страшевини око два сата после поноћи. На себи је имао црну јакну, црно-белу тренерку и патике. Висок је око 190 сантиметара, а тежакоко 70 килограма.

- Немамо никакву информацију о нашем Луки. Живимо у нади да ће се јавити - казала је јуче за "Новости" Лукина мајка.

Она додаје да је на стотине људи у више наврата претражило терен у околини Никшића.

- Никаквог трага нисмо нашли. Ових дана су му испити, планирао је да полаже - казала је Лукина мајка.

Лука је на другој години Економског факултета у Подгорици.

Мајка апелује ако неко нешто зна о Луки да јави на телефоне /069895828 или 067223159.

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

све

27.01.2015 08:54

Зна Ристо и његова секта

ОДГОВОРИТЕ
Name

кобац

27.01.2015 14:46

Да су родитељи имали више разумјевања И љубави према дјеци неби се то десило шта већ јест дај боже да се врате живи И здрави

ОДГОВОРИТЕ