Danilovgrad: Svi traže Nikolinu

Nema napretka u potrazi za srednjoškolkom Nikolinom Ninom Ljiljanić (15) iz Danilovgrada, koja je misteriozno napustila porodični dom 23. januara. 

Srbija 27.01.2015 | 09:35
Danilovgrad: Svi traže Nikolinu

Nakon što je policija obavila razgovor sa porodicom, Nininim drugarima, rodbinom, izvodi se zaključak da se Nina samovoljno iskrala iz kuće, tokom noći, ali zbunjuje to što se plašila mraka. Zasada se samo pouzdano zna da je iz kuće ponela baterijsku lampu i nestala bez traga.

Tri dana zaredom rodbina, prijatelji i policija pretražuju teren na svaku stranu, u prečniku od nekoliko kilometara oko kuće, ali tragova od Nine nema.

- Nema ništa novo. Nikome se nije javljala. Tražimo svuda, išli smo i do korita reke Zete, pretražili svaki žbun, nema je - kaže zabrinuti otac.

U policiji "Novosti" saznaju da su obavljeni razgovori sa rodbinom, drugarima, ali opipljivog traga nema. Nina je dva dana pre nestanka tražila od brata baterijsku lampu i stavila je na punjač. U kući upravo fali ta baterijska lampa, a jedan od komišja kazao je da je 30 minuta pre ponoći video u dvorištu Ljiljanića odsjaj lampe. Međutim, njeni ukućani su zatečeni, jer se Nina plašila mraka.

Otac je kazao da je te noći kad je nestala, Nina pošla u svoju sobu na spavanje i ništa nije nagoveštavalo da je sutra neće zateći u kući.

Narednog dana oko 13 sati roditelji su shvatili da deteta nema u kući. Krevet u njenoj sobi bio je "kamufliran" kao da spava, a pokrivene su igračke i deo posteljine. Uplašeni roditelji su se dali u potragu za detetom, telefonirali su njenim drugarima, rodbini. Niko nije znao gde bi Nina mogla biti.

Tokom potrage za Ninon, otac je čuo i da je ona bila zaljubljena u jednog od mladića u komšiluku. Međutim, ni mladić ne zna gde bi ona mogla biti, niti mu je nešto rekla. Kako nisu uspeli da pronađu dete, očajni roditelji su njen nestanak prijavili policiji. Danilovgrad i Podgorica, grad u kome Nina pohađa Srednju medicinsku školu, izlepljeni su plakatima sa njenom fotografijom i obaveštenjem - NESTALA.

Za danas je najavljeno okupljanje građana u mestu Lazine - Jastreb u 9 sati, nakon čega će potraga biti nastavljena. Nezvanično, postoji razmišljanje da je devojka otišla u neki manastir, mada je njen nestanak sa fotografijom i brojem telefona roditelja objavljen preko svih medija pa se očekuje ako je neko vidi da javi porodici.

Roditelji ne znaju da li je iz kuće izašla samovoljno, ili po nečijem nagovoru.

Policija radi na utvrđivanju komunikacije porukama preko sim-kartice i "Fejsbuka", koje je Nina imala sa osobama i sa kojima je bila u kontaktu.

Ukućani veruju da je obukla sive helanke, crnu jaknu i obula duboke patike. Nikolina je visoka 158 santimetara, ima dugu smeđu kosu, sa svetlim pramenovima i smeđe oči. Porodica apeluje na građane ako imaju neka saznanja o Nini da jave na telefon 067/543-749.

NI OD LUKE NEMA GLASA

Nikšićanin Luka Marković (29) nestao je u noći između 13. i 14. januara. Luka je poslednji put viđen te noći u Straševini oko dva sata posle ponoći. Na sebi je imao crnu jaknu, crno-belu trenerku i patike. Visok je oko 190 santimetara, a težakoko 70 kilograma.

- Nemamo nikakvu informaciju o našem Luki. Živimo u nadi da će se javiti - kazala je juče za "Novosti" Lukina majka.

Ona dodaje da je na stotine ljudi u više navrata pretražilo teren u okolini Nikšića.

- Nikakvog traga nismo našli. Ovih dana su mu ispiti, planirao je da polaže - kazala je Lukina majka.

Luka je na drugoj godini Ekonomskog fakulteta u Podgorici.

Majka apeluje ako neko nešto zna o Luki da javi na telefone /069895828 ili 067223159.

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sve

27.01.2015 08:54

Zna Risto i njegova sekta

ODGOVORITE
Name

kobac

27.01.2015 14:46

Da su roditelji imali više razumjevanja I ljubavi prema djeci nebi se to desilo šta već jest daj bože da se vrate živi I zdravi

ODGOVORITE