Пријавио се након упада у џамију

Повратник за сиријског ратишта Кенан Кршо, који је изазвао инцидент у џамији у сарајевском насељу Стара Брека, предао се данас полицији.

Босна и Херцеговина 24.01.2015 | 20:01
Пријавио се након упада у џамију

Кршо је јуче са још два лица упао у џамију током молитве и вербално напао имама Мухамеда Велића. Они су на себи носили мајице са заставом ИСИЛ-а.

Током молитве Кршо је прекинуо Велића са ријечима "лажеш", желећи на тај начин да изазвове сукоб са присутним вјерницима и имамом.

Након што су вјерници реаговали на напад на имама, Кршо и ова два лица изашли су из џамије.

Из полиције су рекли да се Кршо предао, да негира да је неко био са њим приликом упада у џамију и да прихвата све посљедице овог чина.

"Што се тиче друге двојице, полиција ради на расвјетљавању овог инцидента и испитаће све околности", кажу у полицији.

Кршо ће бити санкционисан према Закону о нарушавању јавног реда и мира, а полиција је против њега издала прекршајни налог.

Имам Мухамед Велић рекао је након напада да су двојица од тројице младића имали дуже косе и браде и да су њихове појаве биле узнемирујуће.

"Сва тројица су имала сурму на очима, онако као кад се иде у рат и борбу", рекао је Велић и додао да је овај инцидент невиђена увреда и преседан.

Према неким сазнањима, Кршо је повратник са сиријског ратишта, да има дугачак криминални досије и да је лијечени наркоман.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ибро

24.01.2015 21:45

Треба дјубре по кратком поступку. Па то је стварно срамота . Како уопсте мозе неко за кога се зна да се вратио са ратиста из Сирије да хода слободно? Цијели свијет хапси и затвара терористе у затвор само наси слободно ходају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

25.01.2015 12:11

По мени ово је само "пробни" балон. Иде се по махалама и мањим срединама. Ако су реакције благе, а јесу, преузеће се слобонији "излети". И даље мислим да је гро муслимана-Бошњака проти ових радикала.

ОДГОВОРИТЕ