Prijavio se nakon upada u džamiju

Povratnik za sirijskog ratišta Kenan Kršo, koji je izazvao incident u džamiji u sarajevskom naselju Stara Breka, predao se danas policiji.

Bosna i Hercegovina 24.01.2015 | 20:01
Prijavio se nakon upada u džamiju

Kršo je juče sa još dva lica upao u džamiju tokom molitve i verbalno napao imama Muhameda Velića. Oni su na sebi nosili majice sa zastavom ISIL-a.

Tokom molitve Kršo je prekinuo Velića sa riječima "lažeš", želeći na taj način da izazvove sukob sa prisutnim vjernicima i imamom.

Nakon što su vjernici reagovali na napad na imama, Kršo i ova dva lica izašli su iz džamije.

Iz policije su rekli da se Kršo predao, da negira da je neko bio sa njim prilikom upada u džamiju i da prihvata sve posljedice ovog čina.

"Što se tiče druge dvojice, policija radi na rasvjetljavanju ovog incidenta i ispitaće sve okolnosti", kažu u policiji.

Kršo će biti sankcionisan prema Zakonu o narušavanju javnog reda i mira, a policija je protiv njega izdala prekršajni nalog.

Imam Muhamed Velić rekao je nakon napada da su dvojica od trojice mladića imali duže kose i brade i da su njihove pojave bile uznemirujuće.

"Sva trojica su imala surmu na očima, onako kao kad se ide u rat i borbu", rekao je Velić i dodao da je ovaj incident neviđena uvreda i presedan.

Prema nekim saznanjima, Kršo je povratnik sa sirijskog ratišta, da ima dugačak kriminalni dosije i da je liječeni narkoman.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ibro

24.01.2015 21:45

Treba djubre po kratkom postupku. Pa to je stvarno sramota . Kako uopste moze neko za koga se zna da se vratio sa ratista iz Sirije da hoda slobodno? Cijeli svijet hapsi i zatvara teroriste u zatvor samo nasi slobodno hodaju.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

25.01.2015 12:11

Po meni ovo je samo "probni" balon. Ide se po mahalama i manjim sredinama. Ako su reakcije blage, a jesu, preuzeće se sloboniji "izleti". I dalje mislim da je gro muslimana-Bošnjaka proti ovih radikala.

ODGOVORITE