ЦСКА најзад у новој дворани!

Кошаркаши руског великана од наредне сезоне би требало да буду домаћини у новоизграђеној "Арени легенди".

Кошарка 24.01.2015 | 09:00
ЦСКА најзад у новој дворани!

Ако није најтрофејнији, московски ЦСКА свакако је најмоћнији европски кошаркашки клуб 21. века.

Оно што до сада није пратило играчку и финансијску димензију је инфраструктура, с обзиром на то да "армејци" дочекују евролигашке ривале у дворани "Александар Гомељски", старој 35 година, која ни капацитетом (5.500 места), ни комфором, није на нивоу сталног претендента на титулу првака Европе.

Међутим, ово је по свему судећи последња таква сезона.

Први човек Евролиге Ђорди Бертомеу ових дана борави у посети Москви, где га је руководство ЦСКА, на челу са председником Андрејом Ватутином, повело у обилазак будуће "Арене легенди".

"Сваке године слушамо питања на тему дворане и сада је тај проблем близу решења. Москва ће до јесени добити нову дворану, на коју ћемо моћи да будемо поносни. 'Арена легенди' биће адекватна за утакмице Евролиге, НБА лиге, за Фајнал фор, шампионате Европе и света", рекао је Ватутин.

Дворану ће користити и неки од хокејашких клубова, а капацитет за кошарку биће 13.000 места.

"Имаће 80 одвојених ложа, џиновски екран, добро осветљење, много паркинг места и биће приступачна. Планирамо да овде играмо Евролигу следеће сезоне и то ће за менаџмент ЦСКА бити велики изазов. Драго ми је да је и господин Бертомеу могао да се увери у лепу перспективу нашег клуба", додао је председник ЦСКА.

Московљани су једина екипа која је ове сезоне добила свих 14 утакмица у елитном континенталном такмичењу.

Коментари / 0

Оставите коментар