CSKA najzad u novoj dvorani!

Košarkaši ruskog velikana od naredne sezone bi trebalo da budu domaćini u novoizgrađenoj "Areni legendi".

Košarka 24.01.2015 | 09:00
CSKA najzad u novoj dvorani!

Ako nije najtrofejniji, moskovski CSKA svakako je najmoćniji evropski košarkaški klub 21. veka.

Ono što do sada nije pratilo igračku i finansijsku dimenziju je infrastruktura, s obzirom na to da "armejci" dočekuju evroligaške rivale u dvorani "Aleksandar Gomeljski", staroj 35 godina, koja ni kapacitetom (5.500 mesta), ni komforom, nije na nivou stalnog pretendenta na titulu prvaka Evrope.

Međutim, ovo je po svemu sudeći poslednja takva sezona.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu ovih dana boravi u poseti Moskvi, gde ga je rukovodstvo CSKA, na čelu sa predsednikom Andrejom Vatutinom, povelo u obilazak buduće "Arene legendi".

"Svake godine slušamo pitanja na temu dvorane i sada je taj problem blizu rešenja. Moskva će do jeseni dobiti novu dvoranu, na koju ćemo moći da budemo ponosni. 'Arena legendi' biće adekvatna za utakmice Evrolige, NBA lige, za Fajnal for, šampionate Evrope i sveta", rekao je Vatutin.

Dvoranu će koristiti i neki od hokejaških klubova, a kapacitet za košarku biće 13.000 mesta.

"Imaće 80 odvojenih loža, džinovski ekran, dobro osvetljenje, mnogo parking mesta i biće pristupačna. Planiramo da ovde igramo Evroligu sledeće sezone i to će za menadžment CSKA biti veliki izazov. Drago mi je da je i gospodin Bertomeu mogao da se uveri u lepu perspektivu našeg kluba", dodao je predsednik CSKA.

Moskovljani su jedina ekipa koja je ove sezone dobila svih 14 utakmica u elitnom kontinentalnom takmičenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar