Тузлански радници поново на улицама

Око 150 незадовољних радника из десет пропалих фирми с подручја Тузле и Тузланског кантона окупило се јутрос пред зградом правосудних институција.

Босна и Херцеговина 21.01.2015 | 13:17
Тузлански радници поново на улицама

"Ми вршимо притисак на Суд и на Тужилаштво. Сутра је пресуда за Ливницу челика. Драго Јурић треба да добије 37 дунума земље за 120.000 КМ, а радници не могу ништа добити. Тражимо да се то пролонгира. Хоће да узму земљу на којој су објекти, према томе, по сваку цијену желе да униште Ливницу", казао је за Фену представник Синдиката солидарности ТК-а Енес Тановић.

На питање у вези с подигнутом оптужницом против три одговорне особе у Фабрици детерџената Дита Тузла, Тановић је рекао да су "оптужнице добродошле, али да фабрике треба покретати".

"Тужилаштво треба да ради свој дио посла, да процесуира те људе, а да Влада иде према покретању фабрика. Ништа не значи ако се процес буде водио три до четири године, а радници на улици", нагласио је.

Додао је да је у Ливници челика Тузла већ требала да крене производња, али да нико неће да оде међу раднике да их позове да раде, да више нису на улици.

"Имамо Борац Бановићи који припада Федералној влади. Нико не долази на ријеши њихов радноправни статус. Имамо и неколико фирми у стечају, гдје стечајни управници одуговлаче и стечајну масу не усмјеравају према људима који требају у пензију и да им се ријеши радноправни статус. То су све ситнице које би се могле ријешити да се ови радници склоне с улице", устврдио је Тановић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Реалитy Схоw

21.01.2015 12:18

А Орашје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак мата

21.01.2015 15:20

Само се добро припремите и добру обућу набавите

ОДГОВОРИТЕ