Венген: Суперкомбинација Карлу Јанки

Швајцарски скијаш Карло Јанка победник је прве суперкомбинације овогодишњег Светског купа која је одржана у швајцарском Венгену.

Остали спортови 17.01.2015 | 12:00
Венген: Суперкомбинација Карлу Јанки

Јанка је до прве победе после скоро четири године, а десете у карјери, дошао укупним временом од 2:29:31 минута.

Други место, са скоро једном и по секундом заостатка заузео је Француз Виктор Мифа-Жанде, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Ивица Костелић из Хрватске.

Швајцарац је после прве вожње – спуста имао 11 стотинки предности у односу на Матијаса Мајера из Аустрије, а њих је следио Норвежанин Ћетил Јансруд. Слаломаши су успели да надокнаде доста времена у другој вожњи, али нису успели да помере Јанку са чела, пошто је имао довољну предност. Највише је напредовао Мифа-Жанде, који је био трећи на стази у другој рунди – слалому.

Јансруд није завршио другу вожњу, па је остао без пласмана, а Мајер је морао да се задовољи четвртим местом, испред Американца Теда Лигетија Натка Зрнчић-Дима из Хрватске и Швајцарске Маура Кавизела. Прву десеторицу комплетирали су Чех Ондреј Банк и двојица француских скијаша Томас Мармило-Блондан и Алекси Пантиро.

Актуелни освајач Светског купа Марсел Хиршер и даље води у генералном пласману са 836 бодова, испред Јансурда са 624 и Немца Фрица Допфера који има 506.

Такмичење у Венгену наставља се у суботу легендарним спустом на Лауберхорну.

Коментари / 0

Оставите коментар