Vengen: Superkombinacija Karlu Janki

Švajcarski skijaš Karlo Janka pobednik je prve superkombinacije ovogodišnjeg Svetskog kupa koja je održana u švajcarskom Vengenu.

Ostali sportovi 17.01.2015 | 12:00
Vengen: Superkombinacija Karlu Janki

Janka je do prve pobede posle skoro četiri godine, a desete u karjeri, došao ukupnim vremenom od 2:29:31 minuta.

Drugi mesto, sa skoro jednom i po sekundom zaostatka zauzeo je Francuz Viktor Mifa-Žande, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Ivica Kostelić iz Hrvatske.

Švajcarac je posle prve vožnje – spusta imao 11 stotinki prednosti u odnosu na Matijasa Majera iz Austrije, a njih je sledio Norvežanin Ćetil Jansrud. Slalomaši su uspeli da nadoknade dosta vremena u drugoj vožnji, ali nisu uspeli da pomere Janku sa čela, pošto je imao dovoljnu prednost. Najviše je napredovao Mifa-Žande, koji je bio treći na stazi u drugoj rundi – slalomu.

Jansrud nije završio drugu vožnju, pa je ostao bez plasmana, a Majer je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Amerikanca Teda Ligetija Natka Zrnčić-Dima iz Hrvatske i Švajcarske Maura Kavizela. Prvu desetoricu kompletirali su Čeh Ondrej Bank i dvojica francuskih skijaša Tomas Marmilo-Blondan i Aleksi Pantiro.

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer i dalje vodi u generalnom plasmanu sa 836 bodova, ispred Jansurda sa 624 i Nemca Frica Dopfera koji ima 506.

Takmičenje u Vengenu nastavlja se u subotu legendarnim spustom na Lauberhornu.

Komentari / 0

Ostavite komentar