Лажни полицајци опљачкали цвјећара

Тројица разбојника, који су се лажно представили као полицајци, опљачкали су кућу власништво Милића Петровића у Обудовцу код Шамца. Из куће познатог цвјећара украли су скупоцјени "мерцедес", новац и накит.

Република Српска 16.01.2015 | 10:30
Лажни полицајци опљачкали цвјећара

У Центру јавне безбједности Добој рекли су, наводећи иницијале, да су 13. јануара око 23 часа непознате особе ушле у кућу Петровића, гдје се налазила само његова мајка Јела (80).

- Када је старица чула буку, изашла је у предсобље, гдје је срела једног од разбојника који јој је рекао да су полицајци. Затим су је одвели у собу, гдје су је задржали док нису отишли - истакли су у ЦЈБ Добој.

Додали су да су лопови потом испретурали ствари по кући и украли новац и златни накит, а затим из гараже одвезали "мерцедес".

- Прије него што су отишли из куће, пресјекли су телефонски кабл како старица не би могла позвати помоћ, а њу су закључали у собу - појаснили су у полицији.

Током истраге, на њиви поред локалног пута у Доњем Жабару полиција је пронашла украдено возило, које ће послије криминалистичке обраде бити враћено власнику.

Извор близак истрази испричао је да полиција сумња да је ријеч о професионалцима који су дуже вријеме припремали ову пљачку.

- Знали су да ће у то вријеме само старица бити у кући, као и кроз који прозор је најлакше ући у кућу - појаснио је наш извор.

Петровићева супруга Бранкица испричала је да су њих двоје били на слављу код рођака, а један син је био у кафићу, гдје је славио дочек Православне нове године, док је други у Новом Саду, гдје студира, тако да је бака била сама у кући.

- Лопови су ушли у кућу кроз прозор вешернице. Када је бака изашла да види шта се чује у кући, један од њих је уперио пиштољ и рекао да легне не земљу и да ћути - испричала је Петровићева и додала да је срећа што лопови нису физички малтретирали њену свекрву.

Петровићева је додала да је старица рекла да су били маскирани, али не у потпуности и да је ријеч о млађим мушкарцима.

Она је додала да су лопови затим испретурали све ствари по кући, а највише у њиховој спаваћој соби.

- Том приликом пронашли су један дио златног накита, а украли су и сав новац који су нашли. Нисмо још сигурни колико је вриједно све то што су однијели - истакла је Петровићева.

Према њеним ријечима, током преметачине лопови су пронашли кључеве "мерцедеса", који је вриједан око 30.000 марака и одвезли га, али су га, на срећу, полицајци пронашли.

Она је испричала да су комшије примијетиле аутомобил којим су лопови дошли и да очекује да би полиција могла ускоро да пронађе разбојнике.

- Ми се бавимо узгојем и продајом цвијећа, а ово је први пут да је наша кућа на мети лопова. Раније су опљачкане неке куће у комшилуку - истакла је Петровићева.

Према тврдњама мјештана, ово је шеста пљачка у Обудовцу за протеклих шест мјесеци.

- Ово је равничарски крај богатих људи који се баве најчешће пољопривредом, али и израдом намјештаја од врбовог прућа. Лопови су се баш навадили на нас - кажу Обудовчани.

Извор: ГЛАС СРПСКЕ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

колеган

16.01.2015 09:32

А ко гарантује да су лазни? Па, нигдје нема толико криминала као у насој полицији. Све го дилер и криминалац. Каква власт таква и полиција!

ОДГОВОРИТЕ
Name

село

16.01.2015 11:15

Господо из законодавне власти није све у проналаску криминала и лоповлука него адекватно казнити, а не само открити привести па опет пустит да наставе даље ХВАЛА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

16.01.2015 13:00

Нису лазни сигурно.

ОДГОВОРИТЕ