Lažni policajci opljačkali cvjećara

Trojica razbojnika, koji su se lažno predstavili kao policajci, opljačkali su kuću vlasništvo Milića Petrovića u Obudovcu kod Šamca. Iz kuće poznatog cvjećara ukrali su skupocjeni "mercedes", novac i nakit.

Republika Srpska 16.01.2015 | 10:30
Lažni policajci opljačkali cvjećara

U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su, navodeći inicijale, da su 13. januara oko 23 časa nepoznate osobe ušle u kuću Petrovića, gdje se nalazila samo njegova majka Jela (80).

- Kada je starica čula buku, izašla je u predsoblje, gdje je srela jednog od razbojnika koji joj je rekao da su policajci. Zatim su je odveli u sobu, gdje su je zadržali dok nisu otišli - istakli su u CJB Doboj.

Dodali su da su lopovi potom ispreturali stvari po kući i ukrali novac i zlatni nakit, a zatim iz garaže odvezali "mercedes".

- Prije nego što su otišli iz kuće, presjekli su telefonski kabl kako starica ne bi mogla pozvati pomoć, a nju su zaključali u sobu - pojasnili su u policiji.

Tokom istrage, na njivi pored lokalnog puta u Donjem Žabaru policija je pronašla ukradeno vozilo, koje će poslije kriminalističke obrade biti vraćeno vlasniku.

Izvor blizak istrazi ispričao je da policija sumnja da je riječ o profesionalcima koji su duže vrijeme pripremali ovu pljačku.

- Znali su da će u to vrijeme samo starica biti u kući, kao i kroz koji prozor je najlakše ući u kuću - pojasnio je naš izvor.

Petrovićeva supruga Brankica ispričala je da su njih dvoje bili na slavlju kod rođaka, a jedan sin je bio u kafiću, gdje je slavio doček Pravoslavne nove godine, dok je drugi u Novom Sadu, gdje studira, tako da je baka bila sama u kući.

- Lopovi su ušli u kuću kroz prozor vešernice. Kada je baka izašla da vidi šta se čuje u kući, jedan od njih je uperio pištolj i rekao da legne ne zemlju i da ćuti - ispričala je Petrovićeva i dodala da je sreća što lopovi nisu fizički maltretirali njenu svekrvu.

Petrovićeva je dodala da je starica rekla da su bili maskirani, ali ne u potpunosti i da je riječ o mlađim muškarcima.

Ona je dodala da su lopovi zatim ispreturali sve stvari po kući, a najviše u njihovoj spavaćoj sobi.

- Tom prilikom pronašli su jedan dio zlatnog nakita, a ukrali su i sav novac koji su našli. Nismo još sigurni koliko je vrijedno sve to što su odnijeli - istakla je Petrovićeva.

Prema njenim riječima, tokom premetačine lopovi su pronašli ključeve "mercedesa", koji je vrijedan oko 30.000 maraka i odvezli ga, ali su ga, na sreću, policajci pronašli.

Ona je ispričala da su komšije primijetile automobil kojim su lopovi došli i da očekuje da bi policija mogla uskoro da pronađe razbojnike.

- Mi se bavimo uzgojem i prodajom cvijeća, a ovo je prvi put da je naša kuća na meti lopova. Ranije su opljačkane neke kuće u komšiluku - istakla je Petrovićeva.

Prema tvrdnjama mještana, ovo je šesta pljačka u Obudovcu za proteklih šest mjeseci.

- Ovo je ravničarski kraj bogatih ljudi koji se bave najčešće poljoprivredom, ali i izradom namještaja od vrbovog pruća. Lopovi su se baš navadili na nas - kažu Obudovčani.

Izvor: GLAS SRPSKE

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kolegan

16.01.2015 09:32

A ko garantuje da su lazni? Pa, nigdje nema toliko kriminala kao u nasoj policiji. Sve go diler i kriminalac. Kakva vlast takva i policija!

ODGOVORITE
Name

selo

16.01.2015 11:15

Gospodo iz zakonodavne vlasti nije sve u pronalasku kriminala i lopovluka nego adekvatno kazniti, a ne samo otkriti privesti pa opet pustit da nastave dalje HVALA!!!

ODGOVORITE
Name

zvornik

16.01.2015 13:00

Nisu lazni sigurno.

ODGOVORITE