Не насиједајте на WхатсАпп превару!

Оглас са поруком о надоградњи WхатсАпп апликације могао би пуно да вас кошта, зато избегавајте ову превару!

Информационе технологије 14.01.2015 | 09:12
Не насиједајте на WхатсАпп превару!

На мобилном интернету се појавила "нова верзија WхатсАпп апликације" која је, заправо, превара. Један од премијум сервиса који нуди игре, позадинске слике, мелодије и друге садржаје за телефоне рекламира се тако што недовољно информисане кориснике доводи у заблуду о надоградњи WхатсАппа и наплаћује им своје услуге, које немају много везе са популарном апликацијом. Ради се класичној интернет превари, која ће неопрезне кориснике коштати неколико стотина динара или више, уколико се сервис не искључии на време. Овај премијум сервис актуелан је за припејд и постпејд бројеве.

Прича иде овако... Наводно је стигла нова верзија WхатсАппа и сервис предлаже да проверите коју верзију апликације користитие. Када одаберете оператера и укуцате свој број телефона добићете упутство како да се претплатите за "неку тамо" апликацију, а WхатсАпп се нигде више не спомиње. Ако укуцате код и пошаљете СМС биће вам наплаћено скоро 400 динара и добићете шест кредита за преузимање мултимедијалних премијум садржаја.

У овом случају се користи "Генериц Андроид 5.0" тип обавештења, али се порука сусреће и за раније верзије Андроид система. Порука се појављује у Цхроме и стандардном Андроид прегледачу, а коју верзију WхатсАпп апликације користите можете да проверите искључиво у WхатсАппу!

Читајте увек пажљиво ситна слова на врху или дну странице, као што је овде случај!

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар