Свиндал спреман за повратак

Петоструки свјетски скијашки првак, 32-годишњи Норвежанин, Аксел Лунд Свиндал, брзо се опоравља од повреде Ахилове тетиве, коју је зарадио још у октобру прошле године. Како ствари стоје, искусни Свиндал би се ове седмице требао вратити на скије.

Остали спортови 14.01.2015 | 09:00
Свиндал спреман за повратак

"Одбацио сам штаке око Божића. Око 1. јануара сам већ ходао готово нормално. Прошле седмице сам направио велики број прегледа и вјежби како бих тестирао Ахилову тетиву. А сад ћете чути стварно добру вијест - све изгледа јако добро и ове седмице почињем скијати!" поручује Норвежанин.

Двоструки освајач Великог кристалног глобуса (2007. и 2009.), петоструки свјетски првак и олимпијски побједник у супер Г-ју из Ванкувера 2010., гдје је освојио и сребро у спусту те бронзу у велеслалому, већ је прије неколико седмица најавио да ће учинити све како би наступио на Свјетском првенству у Вејлу почетком фебруара. Иако су његови доктори одбацивали такву могућност, она се сада чини прилично реалном. Свјетско првенство у америчком Вејлу на распореду је од 2. до 15. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар