Svindal spreman za povratak

Petostruki svjetski skijaški prvak, 32-godišnji Norvežanin, Aksel Lund Svindal, brzo se oporavlja od povrede Ahilove tetive, koju je zaradio još u oktobru prošle godine. Kako stvari stoje, iskusni Svindal bi se ove sedmice trebao vratiti na skije.

Ostali sportovi 14.01.2015 | 09:00
Svindal spreman za povratak

"Odbacio sam štake oko Božića. Oko 1. januara sam već hodao gotovo normalno. Prošle sedmice sam napravio veliki broj pregleda i vježbi kako bih testirao Ahilovu tetivu. A sad ćete čuti stvarno dobru vijest - sve izgleda jako dobro i ove sedmice počinjem skijati!" poručuje Norvežanin.

Dvostruki osvajač Velikog kristalnog globusa (2007. i 2009.), petostruki svjetski prvak i olimpijski pobjednik u super G-ju iz Vankuvera 2010., gdje je osvojio i srebro u spustu te bronzu u veleslalomu, već je prije nekoliko sedmica najavio da će učiniti sve kako bi nastupio na Svjetskom prvenstvu u Vejlu početkom februara. Iako su njegovi doktori odbacivali takvu mogućnost, ona se sada čini prilično realnom. Svjetsko prvenstvo u američkom Vejlu na rasporedu je od 2. do 15. februara.

Komentari / 0

Ostavite komentar