"Златна лопта": Роналдо, Меси или Нојер

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) изабраће данас најбољег фудбалера свијета за 2014. годину.

Свијет 12.01.2015 | 13:57
"Златна лопта": Роналдо, Меси или Нојер

На свечаности у Цириху, која ће почети у 18.30 часова, ФИФА ће изабрати најбољег у години за нама, а у конкуренцији за "Златну лопту" су три фудбалера, Кристијано Роналдо, Лионел Меси и Манеул Нојер.

Роналдо је протеклу годину започео тако што је примио "Златну лопту" за најбољег играча на свијету у 2013. години. Португалац је био најбољи стријелац Примере у сезони 2013/2014. с 31 голом у 30 утакмица. Са Реал Мадридом је освојио Куп Краља, Лигу шампиона и титулу Свјетског клупског првака.

Аргентинац у дресу Барселоне, Лионел Меси, је прошлу сезону у Примери завршио као други најбољи стријелац у Примери с 28 голова. С Барселоном је стигао до четвртфинала Лиге шампиона, док је с Аргентином играо у финалу Свјетског првенства, на којем му је припала "Златна лопта" за најбољег играча Мундијала.

Њемачки голман, Мануел Нојер, је са Бајерном освојио Куп и наслов првака у Бундеслиги, док је са репрезентацијом Њемачке, подигао побједнички трофеј на Свјетском првенству, те понио епитет најбољег чувара мреже на Мундијалу.

ФИФА ће прогласити и тим године, биће додијељена Пушкашова награда за гол године, изабраће се најбољи тренери у обје конкуренције, док ће "Златна лопта" бити додијељена на крају церемоније, око 19:55 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар