"Zlatna lopta": Ronaldo, Mesi ili Nojer

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) izabraće danas najboljeg fudbalera svijeta za 2014. godinu.

Svijet 12.01.2015 | 13:57
"Zlatna lopta": Ronaldo, Mesi ili Nojer

Na svečanosti u Cirihu, koja će početi u 18.30 časova, FIFA će izabrati najboljeg u godini za nama, a u konkurenciji za "Zlatnu loptu" su tri fudbalera, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Maneul Nojer.

Ronaldo je proteklu godinu započeo tako što je primio "Zlatnu loptu" za najboljeg igrača na svijetu u 2013. godini. Portugalac je bio najbolji strijelac Primere u sezoni 2013/2014. s 31 golom u 30 utakmica. Sa Real Madridom je osvojio Kup Kralja, Ligu šampiona i titulu Svjetskog klupskog prvaka.

Argentinac u dresu Barselone, Lionel Mesi, je prošlu sezonu u Primeri završio kao drugi najbolji strijelac u Primeri s 28 golova. S Barselonom je stigao do četvrtfinala Lige šampiona, dok je s Argentinom igrao u finalu Svjetskog prvenstva, na kojem mu je pripala "Zlatna lopta" za najboljeg igrača Mundijala.

Njemački golman, Manuel Nojer, je sa Bajernom osvojio Kup i naslov prvaka u Bundesligi, dok je sa reprezentacijom Njemačke, podigao pobjednički trofej na Svjetskom prvenstvu, te ponio epitet najboljeg čuvara mreže na Mundijalu.

FIFA će proglasiti i tim godine, biće dodijeljena Puškašova nagrada za gol godine, izabraće se najbolji treneri u obje konkurencije, dok će "Zlatna lopta" biti dodijeljena na kraju ceremonije, oko 19:55 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar