Годишњица погибије Зорана Цвијетића

У Источном Сарајеву данас је обиљежена 21година од погибије Зорана Цвијетића, првог начелника Центра служби безбједности Сарајевско романијско-бирчанске регије. Вијенце на споменик, који је подигнут на мјесту погибије Зорана Цвијетића, положили су представници: Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске, Борачке организације, те општина Соколац, Рогатица и Источна Илиџа.

Република Српска 11.01.2015 | 14:31
Годишњица погибије Зорана Цвијетића

На данашњи дан 1994. године од снајперског хица са брда Мојмило погинуо је Зоран Цвијетић, тадашњи начелник Центра служби безбједности Сарајевско-романијско-бирчанске регије и први министар унутрашњих послова српске аутономне области Романија.

Цвијетићеви преживјели саборци подсјетили су данас на још једног страдалог српског хероја, као и на његов допринос у стварању МУП-а Републике Српске, који је био и остао гарант опстанка Српске.

,,Позивамо све оне који нису колективни чланови Борачке организације Републике Српске - да се ујединимо и збијемо редове како би што брже рјешавали нагомилане проблеме полицајаца и демобилисаних бораца Војске Републике Српске'', истакао је Радован Пејић, представник Удружења ветарана служби безбједности Републике Српске.

,,Обавеза Борачке организације Републике Српске и Удружења ветерана служби безбједности које је колективни члан Борачке организације, јесте да се боре и изборе за све оно што борцима и ствараоцима Републике Српске припада 20 година након рата'', рекао је предсједник Борачке организације Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић и додао:

,,Ми знамо каква је економска ситуација у држави, али има доста ствари које се могу ријешити без новца, само је потребно мало људскости, поштовања и добре воље. Спремни смо да сачекамо нека боља финансијска времена за рјешење наших проблема, јер нам се чини да је ново руководство Борачке организације на челу са генералом Савчићем направило значајне помаке, прије свега на јединству борачке популације, а затим и на успостављању партнерског односа са властима''.

Лалић ипак истиче да нису задовљни ситуацијом, јер је недопустиво да 20 година након рата није ријешено стамбено збрињавање приоритетних борачких категорија, а да су демобилисани борци, који су имали среће да из рата изађу живи и здрави, данас најугроженија категорија која је на самом дну друштва Републике Српске.

(БН ТВ)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Старохерцеговац

11.01.2015 13:45

Нека Ти је вјечна Слава и Хвала , Теби Зоране као и свим борцима ВРС који су животе дали за Нашу Српску

ОДГОВОРИТЕ