Godišnjica pogibije Zorana Cvijetića

U Istočnom Sarajevu danas je obilježena 21godina od pogibije Zorana Cvijetića, prvog načelnika Centra službi bezbjednosti Sarajevsko romanijsko-birčanske regije. Vijence na spomenik, koji je podignut na mjestu pogibije Zorana Cvijetića, položili su predstavnici: Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske, Boračke organizacije, te opština Sokolac, Rogatica i Istočna Ilidža.

Republika Srpska 11.01.2015 | 14:31
Godišnjica pogibije Zorana Cvijetića

Na današnji dan 1994. godine od snajperskog hica sa brda Mojmilo poginuo je Zoran Cvijetić, tadašnji načelnik Centra službi bezbjednosti Sarajevsko-romanijsko-birčanske regije i prvi ministar unutrašnjih poslova srpske autonomne oblasti Romanija.

Cvijetićevi preživjeli saborci podsjetili su danas na još jednog stradalog srpskog heroja, kao i na njegov doprinos u stvaranju MUP-a Republike Srpske, koji je bio i ostao garant opstanka Srpske.

,,Pozivamo sve one koji nisu kolektivni članovi Boračke organizacije Republike Srpske - da se ujedinimo i zbijemo redove kako bi što brže rješavali nagomilane probleme policajaca i demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske'', istakao je Radovan Pejić, predstavnik Udruženja vetarana službi bezbjednosti Republike Srpske.

,,Obaveza Boračke organizacije Republike Srpske i Udruženja veterana službi bezbjednosti koje je kolektivni član Boračke organizacije, jeste da se bore i izbore za sve ono što borcima i stvaraocima Republike Srpske pripada 20 godina nakon rata'', rekao je predsjednik Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić i dodao:

,,Mi znamo kakva je ekonomska situacija u državi, ali ima dosta stvari koje se mogu riješiti bez novca, samo je potrebno malo ljudskosti, poštovanja i dobre volje. Spremni smo da sačekamo neka bolja finansijska vremena za rješenje naših problema, jer nam se čini da je novo rukovodstvo Boračke organizacije na čelu sa generalom Savčićem napravilo značajne pomake, prije svega na jedinstvu boračke populacije, a zatim i na uspostavljanju partnerskog odnosa sa vlastima''.

Lalić ipak ističe da nisu zadovljni situacijom, jer je nedopustivo da 20 godina nakon rata nije riješeno stambeno zbrinjavanje prioritetnih boračkih kategorija, a da su demobilisani borci, koji su imali sreće da iz rata izađu živi i zdravi, danas najugroženija kategorija koja je na samom dnu društva Republike Srpske.

(BN TV)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Starohercegovac

11.01.2015 13:45

Neka Ti je vječna Slava i Hvala , Tebi Zorane kao i svim borcima VRS koji su živote dali za Našu Srpsku

ODGOVORITE