НФЛ: Фантастично плеј-оф вече!

Њу Ингланд Петриотси победили Балтимор 35:31, званични шампион Сијетл савладао је Каролину 31:17.

Остали спортови 11.01.2015 | 12:20
НФЛ: Фантастично плеј-оф вече!

Њу Ингланд Петриотси два пута су надокнадили предност од 14 поена и победом над Балтимором обезбедили предност домаћег терена у финалном мечу Америчке фудбалске конференције 35:31 (7:14; 7:7; 14:7; 7:3).

Најбољи сусрет досадашњег дела плеј-офа одигран је на Жилет стадиону између старих познаника Њу Ингланда и Балтимора. Петриотси су три пута морали да јуре резултат, али су на крају успели да савладају неугодне Рејвенсе који су били у серији од пет узастопних тријумфа на гостовањима. Том Брејди је са три тачдаун додавања (укупно 46) претекао Џоа Монтану на вечној листи најбољих квотербекова у плеј-офу, док је тренер Бил Беличик забележио 20. тријумф у доигравању (изједначио се на вечној листи са Томом Лендријем). Беличик је поново извукао тајни адут, а он је овог пута био у лику бившег вајд рисивера Сент Луиса Денија Амендоле који је забележио два тачдауна.

Од самог почетка меча било је јасно да ће ово бити дуел на тачдаун више. Џо Флако је са два гол додавања пронашао рисивере Камара Ејкена (1, 19 јрд, Тд) и Стива Смита Сениора (3, 44 јрд, Тд) за брзо вођство од 14:0, док је крајем првог дела игре Том Брејди истрчао за први тачдаун домаћег тима. Дени Амендола је до првог поготка стигао хватањем паса од 15 јарди, и када се чинило да Петси полако преузимају игру и резултат, Том Брејди је бацио пресечен пас. Флако је у наставку акције пасом пронашао тајт енда Овена Денијелса за тачдаун и одлазак на паузу са вођством од 21:14.

Балтимор је у другом полувремену више користио услуге тркача Џастина Форсета (24 ношења, 129 јрд, 2, 17, Тд) који је забележио тачдаун након Флаковог додавања. Ипак, сјајни Том Брејди је прво пронашао тајт енда Роба Гронковског (7, 108 јрд, Тд) за умањење резултата, а потом је уследила најлепша акција на сусрету. Том Брејди је додао лопту ка Џулијану Еделману који је пасом пронашао Денија Амендолу (5, 81 јрд, 2Тд) за ново изједначење резултата. Балтимор је узвратио реализованим филд голом кикера Џастина Такера.

Одлично вече Џо Флако (29/ 45, 292, 4 Тд, 2 Инт) је завршио са два бачена пресечена додавања, једно у руке сејфтију Девину Мекортију, док је друго уследило након тачдауна Брендона ЛаФела (5, 62, Тд) и првог вођства Њу Ингланда (пас пресекао сејфти Дурон Хармон). Последњи покушај Џоа Флака завршио је одбраном дефанзиваца Петса, за заслужену радост Њу Ингланда 35:31.

Ветеран Том Брејди је комплетирао 33 додавања за 367 јарди, три тачдаун додавања и пресечен пас (Дерил Смит), док је офанзива Петриотса трчањем освојила 14 јарди. Балтимор је имао већи посед лопте, и шест јарди више у односу на противника (428:422), док је Том Брејди секован два пута.

Корнербек Рашан Мелвин и руки лајнбекер Си Џеј Мозли комбиновано су остварили 21 обарање и исфорсиран фамбл, док је у домаћем тиму лајнбекер Џејми Колинс предњачио са 11 успешних стартова.

Њу Ингланд ће следеће недеље на истом месту угостити победника вечерашњег сусрета Денвер – Индијанаполис.

Званични шампион Сијетл савладао је Каролину и обезбедио предност домаћег терена у финалном мечу Националне фудбалске конференције 31:17 (7:0; 7:10; 0:0; 17:7).
Сјајна одбрана Сијетла није допустила гостима из Шарлота више од десет поена у првом полувремену, док је напад предвођен квотербеком Раселом Вилсоном забележио три тачдауна, а кикер Стивен Хаушка је реализовао филд гол за победу у другом мечу дивизијске рунде. Каролина је у првом делу игре направила две грешке, прво је квотербек Кем Њутн бацио пас у руке корнербеку Сихокса Ричарду Шерману, док је ранинг бек Џонатан Стјуарт испустио лопту. Навијачи и играчи Каролине морају бити задовољни оствареним, а наредна шанса ће се указати већ наредне сезоне, уз преко потребна појачања.

Први тачдаун виђен је након паса Расела Вилсона и хватања од 16 јарди рисивера Дага Болдвина, да би гости из дуже акције, тачдауном рукија Келвина Бенџамина, изједначили. Акцију касније Расел Вилсон је доказао зашто менаџмент Сијетла припрема понуду од неколико десетина милиона долара, пасом дужине 63 јарда пронашао је вајд рисивера Џермејна Керса за нови тачдаун. Коначан резултат првог полувремена поставио је кикер гостију Грејем Гано након реализације филд гола (35 јрд).

Мирољубиви трећи део меча прекинуо је кикер Сијетла Стивен Хаушка након успешне реализације филд гола, док је серију поена наставио тајт енд Лук Вилсон (4, 68, Тд) за убедљивих 24:10. Каролина је до краја сусрета настојала да забележи брзе поене, али је одличан драјв завршио пасом у руке домаћем сејфтију Кему Ченселору, који је истрчао 90 јарди за тачдаун. Сјајни руки Пантерса Калвин Бенџамин је при крају меча ухватио други тачдаун пас, док је меч завршио са 75 јарди из седам хватања. Џонатан Стрјуарт је трчањем забележио 70 јарди, док је Кем Њутн уз два пресечена додавања, комплетирао 23 додавања за 246 јарди и два тачдауна.

Расел Вилсон је уз три тачдаун додавања, уписао 15 додавања за 268 јарди, док је сам истрчао 25. Ранинг бек Маршон Линч није био претерано расположен за игру, из 14 ношења истрчао је 59 јарди, док је Џермејн Керс уписао 129 јарди и тачдаун из три хватања.

Каролина је имала већи посед лопте, као и број освојених јарди, али је одлична игра Сијетла у другом полувремена одлучила победника, који ће противника добити након меча Грин Беј – Далас.

Коментари / 0

Оставите коментар