NFL: Fantastično plej-of veče!

Nju Ingland Petriotsi pobedili Baltimor 35:31, zvanični šampion Sijetl savladao je Karolinu 31:17.

Ostali sportovi 11.01.2015 | 12:20
NFL: Fantastično plej-of veče!

Nju Ingland Petriotsi dva puta su nadoknadili prednost od 14 poena i pobedom nad Baltimorom obezbedili prednost domaćeg terena u finalnom meču Američke fudbalske konferencije 35:31 (7:14; 7:7; 14:7; 7:3).

Najbolji susret dosadašnjeg dela plej-ofa odigran je na Žilet stadionu između starih poznanika Nju Inglanda i Baltimora. Petriotsi su tri puta morali da jure rezultat, ali su na kraju uspeli da savladaju neugodne Rejvense koji su bili u seriji od pet uzastopnih trijumfa na gostovanjima. Tom Brejdi je sa tri tačdaun dodavanja (ukupno 46) pretekao Džoa Montanu na večnoj listi najboljih kvoterbekova u plej-ofu, dok je trener Bil Beličik zabeležio 20. trijumf u doigravanju (izjednačio se na večnoj listi sa Tomom Lendrijem). Beličik je ponovo izvukao tajni adut, a on je ovog puta bio u liku bivšeg vajd risivera Sent Luisa Denija Amendole koji je zabeležio dva tačdauna.

Od samog početka meča bilo je jasno da će ovo biti duel na tačdaun više. Džo Flako je sa dva gol dodavanja pronašao risivere Kamara Ejkena (1, 19 jrd, Td) i Stiva Smita Seniora (3, 44 jrd, Td) za brzo vođstvo od 14:0, dok je krajem prvog dela igre Tom Brejdi istrčao za prvi tačdaun domaćeg tima. Deni Amendola je do prvog pogotka stigao hvatanjem pasa od 15 jardi, i kada se činilo da Petsi polako preuzimaju igru i rezultat, Tom Brejdi je bacio presečen pas. Flako je u nastavku akcije pasom pronašao tajt enda Ovena Denijelsa za tačdaun i odlazak na pauzu sa vođstvom od 21:14.

Baltimor je u drugom poluvremenu više koristio usluge trkača Džastina Forseta (24 nošenja, 129 jrd, 2, 17, Td) koji je zabeležio tačdaun nakon Flakovog dodavanja. Ipak, sjajni Tom Brejdi je prvo pronašao tajt enda Roba Gronkovskog (7, 108 jrd, Td) za umanjenje rezultata, a potom je usledila najlepša akcija na susretu. Tom Brejdi je dodao loptu ka Džulijanu Edelmanu koji je pasom pronašao Denija Amendolu (5, 81 jrd, 2Td) za novo izjednačenje rezultata. Baltimor je uzvratio realizovanim fild golom kikera Džastina Takera.

Odlično veče Džo Flako (29/ 45, 292, 4 Td, 2 Int) je završio sa dva bačena presečena dodavanja, jedno u ruke sejftiju Devinu Mekortiju, dok je drugo usledilo nakon tačdauna Brendona LaFela (5, 62, Td) i prvog vođstva Nju Inglanda (pas presekao sejfti Duron Harmon). Poslednji pokušaj Džoa Flaka završio je odbranom defanzivaca Petsa, za zasluženu radost Nju Inglanda 35:31.

Veteran Tom Brejdi je kompletirao 33 dodavanja za 367 jardi, tri tačdaun dodavanja i presečen pas (Deril Smit), dok je ofanziva Petriotsa trčanjem osvojila 14 jardi. Baltimor je imao veći posed lopte, i šest jardi više u odnosu na protivnika (428:422), dok je Tom Brejdi sekovan dva puta.

Kornerbek Rašan Melvin i ruki lajnbeker Si Džej Mozli kombinovano su ostvarili 21 obaranje i isforsiran fambl, dok je u domaćem timu lajnbeker Džejmi Kolins prednjačio sa 11 uspešnih startova.

Nju Ingland će sledeće nedelje na istom mestu ugostiti pobednika večerašnjeg susreta Denver – Indijanapolis.

Zvanični šampion Sijetl savladao je Karolinu i obezbedio prednost domaćeg terena u finalnom meču Nacionalne fudbalske konferencije 31:17 (7:0; 7:10; 0:0; 17:7).
Sjajna odbrana Sijetla nije dopustila gostima iz Šarlota više od deset poena u prvom poluvremenu, dok je napad predvođen kvoterbekom Raselom Vilsonom zabeležio tri tačdauna, a kiker Stiven Hauška je realizovao fild gol za pobedu u drugom meču divizijske runde. Karolina je u prvom delu igre napravila dve greške, prvo je kvoterbek Kem Njutn bacio pas u ruke kornerbeku Sihoksa Ričardu Šermanu, dok je raning bek Džonatan Stjuart ispustio loptu. Navijači i igrači Karoline moraju biti zadovoljni ostvarenim, a naredna šansa će se ukazati već naredne sezone, uz preko potrebna pojačanja.

Prvi tačdaun viđen je nakon pasa Rasela Vilsona i hvatanja od 16 jardi risivera Daga Boldvina, da bi gosti iz duže akcije, tačdaunom rukija Kelvina Bendžamina, izjednačili. Akciju kasnije Rasel Vilson je dokazao zašto menadžment Sijetla priprema ponudu od nekoliko desetina miliona dolara, pasom dužine 63 jarda pronašao je vajd risivera Džermejna Kersa za novi tačdaun. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je kiker gostiju Grejem Gano nakon realizacije fild gola (35 jrd).

Miroljubivi treći deo meča prekinuo je kiker Sijetla Stiven Hauška nakon uspešne realizacije fild gola, dok je seriju poena nastavio tajt end Luk Vilson (4, 68, Td) za ubedljivih 24:10. Karolina je do kraja susreta nastojala da zabeleži brze poene, ali je odličan drajv završio pasom u ruke domaćem sejftiju Kemu Čenseloru, koji je istrčao 90 jardi za tačdaun. Sjajni ruki Pantersa Kalvin Bendžamin je pri kraju meča uhvatio drugi tačdaun pas, dok je meč završio sa 75 jardi iz sedam hvatanja. Džonatan Strjuart je trčanjem zabeležio 70 jardi, dok je Kem Njutn uz dva presečena dodavanja, kompletirao 23 dodavanja za 246 jardi i dva tačdauna.

Rasel Vilson je uz tri tačdaun dodavanja, upisao 15 dodavanja za 268 jardi, dok je sam istrčao 25. Raning bek Maršon Linč nije bio preterano raspoložen za igru, iz 14 nošenja istrčao je 59 jardi, dok je Džermejn Kers upisao 129 jardi i tačdaun iz tri hvatanja.

Karolina je imala veći posed lopte, kao i broj osvojenih jardi, ali je odlična igra Sijetla u drugom poluvremena odlučila pobednika, koji će protivnika dobiti nakon meča Grin Bej – Dalas.

Komentari / 0

Ostavite komentar