Ударили га аутом па претукли палицама

Полиција трага за три мушкараца који су у градишком насељу Сењак учествовали у нападу и премлаћивању радника обезбјеђења ноћног клуба "Амнезија" Николе Гљивице (34) из тог града.

Република Српска 10.01.2015 | 07:47
Ударили га аутом па претукли палицама

Нападачи, који су били маскирани фантомкама, у четвртак око 19.45 часова Гљивицу су сачекали испред кафића "Хемингвеј" у улици Мајора Милана Тепића. Најприје су жртву оборили украденим аутомобилом "ауди", док је покушавао да сједне у свој џип, а потом извели свој крвави пир.

- Батинаши су га вјероватно пратили од раније. Знали су његове навике и да долази готово сваку вече у тај кафић. Пошто је Гљивица јаке грађе, нападачи су се вјероватно препали да га не могу лако савладати, па су га прво покосили "аудијем", док је он сједао у свој "мерцедес МЛ" - појаснио је извор близак истрази.

Након што су га оборили, буквално су га испребијали бејзбол палицама и шипкама, а потом побјегли. Убрзо послије пријаве полиција је у Толстојевој улици у Градишци пронашла поменути "ауди", који је украден 5. јануара у Бањалуци.

- Нападачи су се довезли украденим возилом највјероватније из Бањалуке. Након што су двојица од њих тројице претукли Гљивицу, они су се одвезли недалеко од Градишке, оставили украдени аутомобил, а затим са трећом особом, која их је чекала у аутомобилу, побјегли - наводи наш извор.

Повријеђени је колима Службе хитне помоћи превезен у Дом здравља Градишка, гдје му је указана љекарска помоћ, након чега је пребачен у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука, гдје је задржан на лијечењу.

Према ријечима дежурног љекара Војислава Вујановића и главног дежурног љекара на хирургији Озрена Кордића, пацијент је задобио тешке повреде лијеве поткољенице и десног кољена.

- Пацијент је тренутно стабилан, а све даље прогнозе су неизвјесне - навели су у бањалучкој болници.


Један од очевидаца овог напада испричао је да је призор био ужасан и да ни у филмовима није видио овако дивљачки напад.

- Никола је кренуо из кафића према свом црном џипу. Маскирани нападачи су га прво ударили аутомобилом и одвалили лијева врата џипа. Гљивица је као покошен пао на улицу. Затим су изашли из возила и кренули да га туку бејзбол палицама и неким жељезним шипкама. Зачуо се врисак пролазника који су бјежали, али нападачи нису марили већ су га тукли палицама и ногама док је лежао на земљи - казао је наш саговорник.

Према незваничним информацијама, мотив напада би могао бити један од његових ранијих сукоба који је имао на подручју Градишке.

Обрачуни

Гљивица је ухапшен крајем марта ове године када је са још једном особом испред кафића "Камел" у Градишци напао и брутално претукао Милана Вујчића Вујкета. Мотив сукоба је био то што је Вујке аутомобилом покушао да уђе у ноћни клуб "Амнезија", гдје Гљивица ради као обезбјеђење. Осим овога Гљивица је учествовао и у више туча испред поменутог клуба…

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БОА

10.01.2015 16:11

Па види се тај Гљивица нека добра дуса. Нема јадан ни тридесет а вози МЛ-а. Сигурно га зарадио на баустели. Срам их било таквог цеститог и постеног пребили га неки дрипци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@боа

10.01.2015 22:36

И то у дрзави где је просјецна плата мања од 500 евра.

ОДГОВОРИТЕ