Udarili ga autom pa pretukli palicama

Policija traga za tri muškaraca koji su u gradiškom naselju Senjak učestvovali u napadu i premlaćivanju radnika obezbjeđenja noćnog kluba "Amnezija" Nikole Gljivice (34) iz tog grada.

Republika Srpska 10.01.2015 | 07:47
Udarili ga autom pa pretukli palicama

Napadači, koji su bili maskirani fantomkama, u četvrtak oko 19.45 časova Gljivicu su sačekali ispred kafića "Hemingvej" u ulici Majora Milana Tepića. Najprije su žrtvu oborili ukradenim automobilom "audi", dok je pokušavao da sjedne u svoj džip, a potom izveli svoj krvavi pir.

- Batinaši su ga vjerovatno pratili od ranije. Znali su njegove navike i da dolazi gotovo svaku veče u taj kafić. Pošto je Gljivica jake građe, napadači su se vjerovatno prepali da ga ne mogu lako savladati, pa su ga prvo pokosili "audijem", dok je on sjedao u svoj "mercedes ML" - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Nakon što su ga oborili, bukvalno su ga isprebijali bejzbol palicama i šipkama, a potom pobjegli. Ubrzo poslije prijave policija je u Tolstojevoj ulici u Gradišci pronašla pomenuti "audi", koji je ukraden 5. januara u Banjaluci.

- Napadači su se dovezli ukradenim vozilom najvjerovatnije iz Banjaluke. Nakon što su dvojica od njih trojice pretukli Gljivicu, oni su se odvezli nedaleko od Gradiške, ostavili ukradeni automobil, a zatim sa trećom osobom, koja ih je čekala u automobilu, pobjegli - navodi naš izvor.

Povrijeđeni je kolima Službe hitne pomoći prevezen u Dom zdravlja Gradiška, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je prebačen u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka, gdje je zadržan na liječenju.

Prema riječima dežurnog ljekara Vojislava Vujanovića i glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji Ozrena Kordića, pacijent je zadobio teške povrede lijeve potkoljenice i desnog koljena.

- Pacijent je trenutno stabilan, a sve dalje prognoze su neizvjesne - naveli su u banjalučkoj bolnici.


Jedan od očevidaca ovog napada ispričao je da je prizor bio užasan i da ni u filmovima nije vidio ovako divljački napad.

- Nikola je krenuo iz kafića prema svom crnom džipu. Maskirani napadači su ga prvo udarili automobilom i odvalili lijeva vrata džipa. Gljivica je kao pokošen pao na ulicu. Zatim su izašli iz vozila i krenuli da ga tuku bejzbol palicama i nekim željeznim šipkama. Začuo se vrisak prolaznika koji su bježali, ali napadači nisu marili već su ga tukli palicama i nogama dok je ležao na zemlji - kazao je naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv napada bi mogao biti jedan od njegovih ranijih sukoba koji je imao na području Gradiške.

Obračuni

Gljivica je uhapšen krajem marta ove godine kada je sa još jednom osobom ispred kafića "Kamel" u Gradišci napao i brutalno pretukao Milana Vujčića Vujketa. Motiv sukoba je bio to što je Vujke automobilom pokušao da uđe u noćni klub "Amnezija", gdje Gljivica radi kao obezbjeđenje. Osim ovoga Gljivica je učestvovao i u više tuča ispred pomenutog kluba…

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BOA

10.01.2015 16:11

Pa vidi se taj Gljivica neka dobra dusa. Nema jadan ni trideset a vozi ML-a. Sigurno ga zaradio na bausteli. Sram ih bilo takvog cestitog i postenog prebili ga neki dripci.

ODGOVORITE
Name

@boa

10.01.2015 22:36

I to u drzavi gde je prosjecna plata manja od 500 evra.

ODGOVORITE