Неописиво је бити родитељ

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, изјавио је да је благословен због тога што је постао отац у октобру прошле године.

Забава 03.01.2015 | 10:39
Неописиво је бити родитељ

Ђоковић је добио сина Стефана крајем октобра, а у Абу Дабију је истакао да је то најрадоснији тренутак у његовом животу.

"Имао сам неколико веома радосних момената током живота, али се ништа не може поредити с родитељством. Благословен сам што имам прилику да будем родитељ и уживам у сваком тренутку. Није лак посао, али га ја схватам као извор позитивне енергије и љубави - чисте љубави", рекао је Ђоковић.

Иако има много мање слободног времена од Стефановог рођења, српски тенисер истиче да се ништа драстично није промијенило.

"Не гледам на родитељство као на обавезу или нешто што морам да радим. То је нешто што нормално долази с родитељством. Неће утицати на мене.

На последња два турнира у прошлој сезони играо сам веома, веома добро и на томе ћу градити оптимизам. Биће потребно мало боље организације, више људи и тежих торби. Али, генерално је све позитивно. Пробудите се неколико пута током ноћи, али постоје и горе ствари од тога", додао је Новак.

Добру енергију Ђоковић ће покушати да пренесе у сљедећу сезону у којој је главни циљ освајање Ролан Гароса, јединог грен слема који му недостаје.

"Можете рећи да то, што никада нисам освојио РГ, може додати притисак и да ћу бити под стресом да остварим тај циљ. Али, више волим да користим позитивнију страну тог притиска. Освајање грен слема и број један на свету видим као инспиративни и мотивациони циљ. То је нешто што ме тера да тренирам и радим напредно, иако постоји притисак на грен слемовима. Али, од самог старта каријере покушавао сам да верујем у себе и постављам високе циљеве. И даље се физички и психички осећам веома добро", закључио је Ђоковић.

Ђоковић је промијенио уобичајени распоред - послије Абу Дабија играће у Дохи, а затим путује у Мелбурн, гдје ће покушати пети пут да освоји Аустралијен опен. Први грен слем турнир сезоне почиње 19. јануара, а титулу брани Стан Вавринка.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СНАГА НАРОДА

03.01.2015 08:23

Истинска људска величина. да нам је један оваквав политички вођа све би било другачије. ко зна, можда се једног дана одлучи и за политику. Такве треба за доживотне вође народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

03.01.2015 10:23

Децко је нормалан,одгојен,паметно размисља,заиста му зелим све најбоље.(назалост немамо оваквих много да нас представљају у свијету)

ОДГОВОРИТЕ