Фацебоок се извинио због годишње ретроспективе

Друштвена мрежа Фејсбук се извинила појединим корисницима због своје овогодишње ретроспективе, опције "Yеар ин Ревиеw" у којој су фотографије са највише "лајкова" монтиране у форми видео клипа представиле најважније догађаје у години која је на измаку.

Информационе технологије 01.01.2015 | 12:03
Фацебоок се извинио због годишње ретроспективе

Ипак, популарне фотографије не значе обавезно и срећне фотографије.

То је случај и са програмером Ериком Мајером (Ериц Меyер) кога је потресло то што је у ретроспективи, коју прави посебан алгоритам, видео фотографију своје ћерке која је преминула пре неколико месеци од рака мозга у шестој години живота.

Тај снимак везан је за пост који је он објавио поводом тог тужног догађаја, а који је у то време изазвао велики број реакција на тој друштвеној мрежи.

Фејсбук тврди да ради на побољшању опције како би спречио да се сличне ствари догађају убудуће, а Џонатан Гелер (Јонатхан Гхеллер), шеф пројекта везаног за ту апликацију, послао је мејл Мајеру у коме му се извинио у име компаније.

Такође, корисница Фацебоока Жилијен Смолински (Јулиеанне) је на свом "Yеар ин Ревиеw" добила фотографију стана у пламену који припада њеном бившем дечку.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар