Ускоро истина о злочинима ОВК над Србима

Тужилац Србије за ратне злочине Владимир Вукчевић најавио је да ће јавност ускоро бити обавештена о злочинима ОВК над Србима, али и о свим злочинима почињеним над Србима на територији бивше СФРЈ које су истраживали.

Србија 31.12.2014 | 08:05
Ускоро истина о злочинима ОВК над Србима

"Главни проблем је немогућност приступа сведоцима и осумњиченима који су на територији Косова и Метохије, чак 90 одсто њих. Када и неког ухапсе по нашој потерници у иностранству, не испоручују га Београду, већ Приштини", рекао је Вукчевић за празнични број Блица.

На питање које истраге ће бити отворене, Вукчевић је рекао да се и даље ради на предмету Штрпци да се истражују догађаји у Сребреници и злочини на Косову и Метохији.

"У истрази убиства албанских затвореника у Дубрави смо доста одмакли, али смо морали да застанемо. Тражио сам проширење капацитета, али то није учињено, тако да су поједини предмети знатно успорени. Треба нам више људи. У БиХ ради њих 100, а код нас пет заменика тужиоца, два саветника, као и четворо истражитеља", истако је Вукчевић.

Тужилац сматра да доста тога није успео да уради.

"Жао ми је што због недостатка капацитета нисмо успели више да урадимо у предмету - Медији-говор-мржња. Приговарало нам се како штитимо лица из војске и полиције на вишим командним положајима. То није тачно", рекао је тужилац.

Законски је то било могуће, наставља Вукчевић, тек када је Хашки трибунал престао са истрагом против њих, почели смо кривично да их гонимо, а тада су кренули и напади на нас.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

31.12.2014 16:06

Сви знају ста су дивљаци радилу по Косову једино Вукцевиц и Векариц незнају ниста,ако сте ви покренули истрагу могу дивљаци мирно спавати,немозете против пријатеља ко сиса Србе

ОДГОВОРИТЕ