Uskoro istina o zločinima OVK nad Srbima

Tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević najavio je da će javnost uskoro biti obaveštena o zločinima OVK nad Srbima, ali i o svim zločinima počinjenim nad Srbima na teritoriji bivše SFRJ koje su istraživali.

Srbija 31.12.2014 | 08:05
Uskoro istina o zločinima OVK nad Srbima

"Glavni problem je nemogućnost pristupa svedocima i osumnjičenima koji su na teritoriji Kosova i Metohije, čak 90 odsto njih. Kada i nekog uhapse po našoj poternici u inostranstvu, ne isporučuju ga Beogradu, već Prištini", rekao je Vukčević za praznični broj Blica.

Na pitanje koje istrage će biti otvorene, Vukčević je rekao da se i dalje radi na predmetu Štrpci da se istražuju događaji u Srebrenici i zločini na Kosovu i Metohiji.

"U istrazi ubistva albanskih zatvorenika u Dubravi smo dosta odmakli, ali smo morali da zastanemo. Tražio sam proširenje kapaciteta, ali to nije učinjeno, tako da su pojedini predmeti znatno usporeni. Treba nam više ljudi. U BiH radi njih 100, a kod nas pet zamenika tužioca, dva savetnika, kao i četvoro istražitelja", istako je Vukčević.

Tužilac smatra da dosta toga nije uspeo da uradi.

"Žao mi je što zbog nedostatka kapaciteta nismo uspeli više da uradimo u predmetu - Mediji-govor-mržnja. Prigovaralo nam se kako štitimo lica iz vojske i policije na višim komandnim položajima. To nije tačno", rekao je tužilac.

Zakonski je to bilo moguće, nastavlja Vukčević, tek kada je Haški tribunal prestao sa istragom protiv njih, počeli smo krivično da ih gonimo, a tada su krenuli i napadi na nas.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

31.12.2014 16:06

Svi znaju sta su divljaci radilu po Kosovu jedino Vukcevic i Vekaric neznaju nista,ako ste vi pokrenuli istragu mogu divljaci mirno spavati,nemozete protiv prijatelja ko sisa Srbe

ODGOVORITE