Приоритет Србије европске интеграције

Напредак у процесу Европских интеграција главни је стратешки циљ и Владе Србије и министарства иностраних послова, изјавио је српски вицепремијер и шеф дипломатије Ивица Дачић.

Србија 29.12.2014 | 18:10
Приоритет Србије европске интеграције

Као приоритетете издвојио је и активности које се односе на председавање Србије ОЕБС-ом, очување регионалне стабилности и норамлизацију односа, пре свега, са Хрватском.

Дачић је истакао да односи са Немачком нису нарушени, да је за Београд дијалог са Приштином статусно неутралан и да се власт у Србији неће мењати на улици.

Напредак у процесу евроинтеграција, активности које се односе на председавање ОЕБС-ом, стављање спољне политике у функцију јачања привреде, неки су од приоритета министарства иностраних послова Србије.

Шеф дипломатије посебно је апострофирао очување регионалне стабилности и нормализацију односа са Хрватском.

Наводећи да се о новој платформи за Косово и Метохију, иницијатор је председник Томислав Николић, још није разговарало на нивоу Владе, Дачић је потврдио да је наставак дијалога Београда и Приштине заказан за 9. фебруар.

Када је о статусу Космета реч, српски шеф дипломатије оцењује да представници администрације у Бриселу често не наступају са позиција Европске уније већ држава из којих долазе.

Односи Србије и Немачке нису нарушени, тврди Дачић и наглашава да се све евентуалне несугласице морају превазићи.

Дачић иначе, одбацију могућност промене власти на улици и насилним путем. Указује и да ће премијер Вучић одлучити хоће ли социјалисти и после најављене реконструкције Владе бити део његовог кабинета.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Судија

29.12.2014 23:00

Приоритет Србије је да се ријеси корумпираних политицара и издајницке власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

30.12.2014 08:46

А мој приоритет је да ти једном нестанс са политицке сцене јер годинама нам испирас мозак са том Европом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тораби

31.12.2014 02:33

Мене занима ста це да буде с "посебним односом" мањег ентитета и Србије кад Србија уђе у ЕУ. То це тада бити скроз друга политицка и административна средина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

31.12.2014 09:05

Приоритет Србије је РУСИЈА а ови партизани никада се неце отрезнит од богоборацке брозове идеологије и србске погибије.

ОДГОВОРИТЕ