Prioritet Srbije evropske integracije

Napredak u procesu Evropskih integracija glavni je strateški cilj i Vlade Srbije i ministarstva inostranih poslova, izjavio je srpski vicepremijer i šef diplomatije Ivica Dačić.

Srbija 29.12.2014 | 18:10
Prioritet Srbije evropske integracije

Kao prioritetete izdvojio je i aktivnosti koje se odnose na predsedavanje Srbije OEBS-om, očuvanje regionalne stabilnosti i noramlizaciju odnosa, pre svega, sa Hrvatskom.

Dačić je istakao da odnosi sa Nemačkom nisu narušeni, da je za Beograd dijalog sa Prištinom statusno neutralan i da se vlast u Srbiji neće menjati na ulici.

Napredak u procesu evrointegracija, aktivnosti koje se odnose na predsedavanje OEBS-om, stavljanje spoljne politike u funkciju jačanja privrede, neki su od prioriteta ministarstva inostranih poslova Srbije.

Šef diplomatije posebno je apostrofirao očuvanje regionalne stabilnosti i normalizaciju odnosa sa Hrvatskom.

Navodeći da se o novoj platformi za Kosovo i Metohiju, inicijator je predsednik Tomislav Nikolić, još nije razgovaralo na nivou Vlade, Dačić je potvrdio da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine zakazan za 9. februar.

Kada je o statusu Kosmeta reč, srpski šef diplomatije ocenjuje da predstavnici administracije u Briselu često ne nastupaju sa pozicija Evropske unije već država iz kojih dolaze.

Odnosi Srbije i Nemačke nisu narušeni, tvrdi Dačić i naglašava da se sve eventualne nesuglasice moraju prevazići.

Dačić inače, odbaciju mogućnost promene vlasti na ulici i nasilnim putem. Ukazuje i da će premijer Vučić odlučiti hoće li socijalisti i posle najavljene rekonstrukcije Vlade biti deo njegovog kabineta.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sudija

29.12.2014 23:00

Prioritet Srbije je da se rijesi korumpiranih politicara i izdajnicke vlasti.

ODGOVORITE
Name

marko

30.12.2014 08:46

A moj prioritet je da ti jednom nestans sa politicke scene jer godinama nam ispiras mozak sa tom Evropom.

ODGOVORITE
Name

Torabi

31.12.2014 02:33

Mene zanima sta ce da bude s "posebnim odnosom" manjeg entiteta i Srbije kad Srbija uđe u EU. To ce tada biti skroz druga politicka i administrativna sredina...

ODGOVORITE
Name

Serafim

31.12.2014 09:05

Prioritet Srbije je RUSIJA a ovi partizani nikada se nece otreznit od bogoboracke brozove ideologije i srbske pogibije.

ODGOVORITE