У РС без казни, у Србији по џепу!

Ниједном посланику у Народној скупштини РС од њеног настанка није изречена казнена мера удаљења са седнице, која је предвиђена пословником у случају да посланик ремети рад скупштинског заседања.

Република Српска 28.12.2014 | 15:35
У РС без казни, у Србији по џепу!

Исто тако, ниједан посланик није новчано кажњен, иако пословник предвиђа да народни трибун коме је одузета реч може бити кажњен новчаном казном у износу од 10 одсто плате, па до 20 одсто, ако му се пре тога изрекне мера удаљења са седнице. Парадокс је што су новчане казне уведене тек у марту 2011. године када је усвојен нови пословник НСРС, али Административна комисија, у чијој надлежности је изрицање новчаних казни, ниједног посланика није ударила по џепу.

За разлику од РС, у Народној скупштини Србије само на последњем заседању, на којем се расправљало о буџету, неколико посланика је ударено по џепу због вређања, псовки и сексистичких коментара изречених у највишем законодавном телу Србије.

Административни одбор српског парламента казнио је посланике Демократске странке Драгана Шутановца и Дејана Николића смањењем плате за по скоро 14.000 динара или око 220 марака, а најгоре је прошао лидер и посланик Нове странке и бивши премијер Србије Зоран Живковић, који је остао без нешто више од 34.000 динара или око 560 марака.

Извор: ПРЕСС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

WАМ

28.12.2014 15:44

Зато што су код нас све послушни "папци".

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

28.12.2014 23:44

кад знају да у џепу нема ништа зато је то тако

ОДГОВОРИТЕ