Хамилтон неће ''кеца'' на болиду!

Шампион Формуле 1 Луис Хамилтон неће носити број један на свом Мерцедесу наредне године, потврдила је Светска аутомобилска федерација (ФИА).

Остали спортови 25.12.2014 | 15:40
Хамилтон неће ''кеца'' на болиду!

Хамилтон је још раније најавио да жели да задржи свој број – 44, али да се око тога пита и његов тим.

Све дилеме су отклоњене у среду, када је објављена листа учесника наредног шампионата Формуле 1, на којој уз Британца стоји број 44.

„44 је мој број. Освојио сам прву титулу са бројем 44 на картингу, тако да ћу питати тиму да ли могу да га задржим“, рекао је Хамилтон по освајању титуле.

Формула 1 је прошле године увела правило да возачи могу да изаберу који ће број имати на болиду и да ће га задржати до краја своје каријере. У односу на ову годину, али и претходне три, највећа промена је што Себастијан Фетел више неће имати ’кец’, већ ће узети петицу.

Остали возачи су, очекивано, задржали своје бројеве, а од новајлија, Макс Ферстапен је изабрао 33, Карлос Саинс јуниор 55, а Фелипе Наср 12.

Поред листе возача, ФИА је објавила и списак тимова, на којем три тима од 11 тек треба да буду потврђени као учесници. Под знаком питања су, очекивано, Катерхем и Марусја, која је на списку под именом Манор, али и Лотус, иако су Роман Грожан и Пастор Малдонадо на списку возача.

Наредни шампионат Формуле 1 стартује 15. марта Великом наградом Аустралије на стази „Алберт парк“.

Коментари / 0

Оставите коментар