Hamilton neće ''keca'' na bolidu!

Šampion Formule 1 Luis Hamilton neće nositi broj jedan na svom Mercedesu naredne godine, potvrdila je Svetska automobilska federacija (FIA).

Ostali sportovi 25.12.2014 | 15:40
Hamilton neće ''keca'' na bolidu!

Hamilton je još ranije najavio da želi da zadrži svoj broj – 44, ali da se oko toga pita i njegov tim.

Sve dileme su otklonjene u sredu, kada je objavljena lista učesnika narednog šampionata Formule 1, na kojoj uz Britanca stoji broj 44.

„44 je moj broj. Osvojio sam prvu titulu sa brojem 44 na kartingu, tako da ću pitati timu da li mogu da ga zadržim“, rekao je Hamilton po osvajanju titule.

Formula 1 je prošle godine uvela pravilo da vozači mogu da izaberu koji će broj imati na bolidu i da će ga zadržati do kraja svoje karijere. U odnosu na ovu godinu, ali i prethodne tri, najveća promena je što Sebastijan Fetel više neće imati ’kec’, već će uzeti peticu.

Ostali vozači su, očekivano, zadržali svoje brojeve, a od novajlija, Maks Ferstapen je izabrao 33, Karlos Sains junior 55, a Felipe Nasr 12.

Pored liste vozača, FIA je objavila i spisak timova, na kojem tri tima od 11 tek treba da budu potvrđeni kao učesnici. Pod znakom pitanja su, očekivano, Katerhem i Marusja, koja je na spisku pod imenom Manor, ali i Lotus, iako su Roman Grožan i Pastor Maldonado na spisku vozača.

Naredni šampionat Formule 1 startuje 15. marta Velikom nagradom Australije na stazi „Albert park“.

Komentari / 0

Ostavite komentar