БиХ гарант кредита за топлану Приједор

Министар финансија у Савјету министара БиХ Никола Шпирић и директор Канцеларије Европске банке за обнову и развој у БиХ Јан Браун потписали су данас у Сарајеву уговоре о гаранцији и зајму за финансирање пројеката изградње система централног гријања у Приједору и водоснабдјевања у Градачцу.

Република Српска 24.12.2014 | 12:23
БиХ гарант кредита за топлану Приједор

БиХ је гарант, а Република Српска подгарант, Јавном предузећу Топлане Приједор за кредит од 7 милиона евра код Европске банке за обнову и развој.

Та средстава, уз грант од 2 милиона евра, искористиће се за изградњу нове котловнице у Приједору на биомасу, укључујући и постројење за припрему и складиштење биомасе, те уградњу мјерача топлоте у стамбене зграде.

Рок отплате кредита је 15 година, укључујући и три године грејс периода.

Под истим условима кредит од 6 милиона евра добило је и комунално предузеће из Градачца за проширење водоводне мреже на рубним подручјима општине.

,,Мислим да смо закључили споразуме о реализацији два изузетно добра пројекта. Мислим да ће они који буду учествовали у формирању нове власти у БиХ имати добар портфељ за Европском банком и да ће се та сарадња и у будуће наставити'', изјавио је наон потписивања уговора министар финансија у Савјету министара БиХ Никола Шпирић, док је директор Канцеларије Европске развојне банке у БиХ Јан Браун рекао како се нада да ће реализација пројеката кренути убрзо и да ће се завршити на вријеме и у оквиру предвиђеног буџета.

Пројекти, за чије кредитирање су данас потписани уговори, требали би бити завршени до краја 2017.године.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Василије

24.12.2014 11:30

Зар овај још нешта потписује послије шећерне афере, склањајте га што прије, јер чега се год он дохвати стрпаће бар пола у свој џеп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

жика Ж

24.12.2014 11:58

Зашто не пусте овај народ да живи. Не потписујте ништа, не помажите, не дижите више кредите. Па колико ми то имамао "БОБАР" Банака, народе дошао је крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

24.12.2014 16:05

Шта ће вам кредит за ово дана гријања нисте потрошили 3 литра мазута.а исто је и просле године било а наплата иде као да испоруцујете фул енергију.уштедили сте дупле паре још само да објавите гдје су,....па докле више људи !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деннис

06.01.2020 07:36

Поштовани купци, Јесте ли пословни човјек или жена? Јесте ли у некој финанцијској збрци или су вам потребна средства за покретање властитог посла? Требате ли зајам за покретање лијепог малог и средњег пословања? Имате ли низак кредитни резултат и тешко сте добити зајам капитала од локалних банака и других финанцијских института ?. Можемо уговорити било који зајам како би одговарао вашем прорачуну за само 1,0% камате, заинтересовани подноситељи захтјева требали би нам се обратити путем е-маила: деннисглеесон@yахоо.цом) (1) Пуни називи: (2) Држава / држава: (3) Износ зајма … $, €, £: (4) Трајање зајма: (5) Број мобитела: (6) Занимање: (7) Мјесечни доходак: (8) Спол: (9) Доб: (10) Јесте ли се пријавили прије? (11) Даље Оф Кинг: ………………. Контактирајте нас ДАНАС за тај зајам који желите, уз сљедећу адресу е-поште за брзе одговоре: ЕМАИЛ: деннисглеесон@yахоо.цом) С поштовањем

ОДГОВОРИТЕ