BiH garant kredita za toplanu Prijedor

Ministar finansija u Savjetu ministara BiH Nikola Špirić i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH Jan Braun potpisali su danas u Sarajevu ugovore o garanciji i zajmu za finansiranje projekata izgradnje sistema centralnog grijanja u Prijedoru i vodosnabdjevanja u Gradačcu.

Republika Srpska 24.12.2014 | 12:23
BiH garant kredita za toplanu Prijedor

BiH je garant, a Republika Srpska podgarant, Javnom preduzeću Toplane Prijedor za kredit od 7 miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ta sredstava, uz grant od 2 miliona evra, iskoristiće se za izgradnju nove kotlovnice u Prijedoru na biomasu, uključujući i postrojenje za pripremu i skladištenje biomase, te ugradnju mjerača toplote u stambene zgrade.

Rok otplate kredita je 15 godina, uključujući i tri godine grejs perioda.

Pod istim uslovima kredit od 6 miliona evra dobilo je i komunalno preduzeće iz Gradačca za proširenje vodovodne mreže na rubnim područjima opštine.

,,Mislim da smo zaključili sporazume o realizaciji dva izuzetno dobra projekta. Mislim da će oni koji budu učestvovali u formiranju nove vlasti u BiH imati dobar portfelj za Evropskom bankom i da će se ta saradnja i u buduće nastaviti'', izjavio je naon potpisivanja ugovora ministar finansija u Savjetu ministara BiH Nikola Špirić, dok je direktor Kancelarije Evropske razvojne banke u BiH Jan Braun rekao kako se nada da će realizacija projekata krenuti ubrzo i da će se završiti na vrijeme i u okviru predviđenog budžeta.

Projekti, za čije kreditiranje su danas potpisani ugovori, trebali bi biti završeni do kraja 2017.godine.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vasilije

24.12.2014 11:30

Zar ovaj još nešta potpisuje poslije šećerne afere, sklanjajte ga što prije, jer čega se god on dohvati strpaće bar pola u svoj džep!

ODGOVORITE
Name

žika Ž

24.12.2014 11:58

Zašto ne puste ovaj narod da živi. Ne potpisujte ništa, ne pomažite, ne dižite više kredite. Pa koliko mi to imamao "BOBAR" Banaka, narode došao je kraj.

ODGOVORITE
Name

boki

24.12.2014 16:05

Šta će vam kredit za ovo dana grijanja niste potrošili 3 litra mazuta.a isto je i prosle godine bilo a naplata ide kao da isporucujete ful energiju.uštedili ste duple pare još samo da objavite gdje su,....pa dokle više ljudi !!!!!

ODGOVORITE
Name

Dennis

06.01.2020 07:36

Poštovani kupci, Jeste li poslovni čovjek ili žena? Jeste li u nekoj financijskoj zbrci ili su vam potrebna sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li zajam za pokretanje lijepog malog i srednjeg poslovanja? Imate li nizak kreditni rezultat i teško ste dobiti zajam kapitala od lokalnih banaka i drugih financijskih instituta ?. Možemo ugovoriti bilo koji zajam kako bi odgovarao vašem proračunu za samo 1,0% kamate, zainteresovani podnositelji zahtjeva trebali bi nam se obratiti putem e-maila: [email protected]) (1) Puni nazivi: (2) Država / država: (3) Iznos zajma … $, €, £: (4) Trajanje zajma: (5) Broj mobitela: (6) Zanimanje: (7) Mjesečni dohodak: (8) Spol: (9) Dob: (10) Jeste li se prijavili prije? (11) Dalje Of King: ………………. Kontaktirajte nas DANAS za taj zajam koji želite, uz sljedeću adresu e-pošte za brze odgovore: EMAIL: [email protected]) S poštovanjem

ODGOVORITE