Брчко: Надлежни настављају са опструкцијама

Удружење породица погинулих бораца Републике Српске из Брчког огорчено је због наставка опструкције Тужилаштва и истражних органа Брчко дистрикта на предметима ратних злочина почињених над Србима током отаџбинског рата.

Република Српска 23.12.2014 | 17:38
Брчко: Надлежни настављају са опструкцијама

Удружење оцјењује недопустивим да ни након 22 године од злочина над Србима у Бодеришту, гдје је масакрирано, а онда убијено 13 заробљених српских бораца из приградског брчанског насеља Грбавица, Тужилаштво Брчко дистрикта, упркос обећањима, није ухапсило починиоце злочина из редова такозване Армије БиХ.

Удружење породица погинулих бораца Републике Српске у Брчком захтијева од брчанског Тужилаштва да коначно изда налог за хапшење лица за која је током вишегодишње истраге недвосмислено утврђено да су починиоци злодјела у Бодеришту, процесуира их и адекватно казни.

"У супротном, свако даље одуговлачење, прича о правди за све и суживоту у БиХ и Брчко дистрикту, постаје потпуно бесмислена фраза", наводи се у саопштењу.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Остоја

23.12.2014 18:21

Бозе сваста, заборављају ко је главни тузилац Брцко дистрикта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко

23.12.2014 20:02

Бодеристе је хрватско село..! послије Бјезаније ХВО са бодеришта и пустања линија Армија БиХ је морала повратит линије ..! Кад су срби узели хрватско село Бодеристе и вазну стратешку коту змам да су узели јер су Хрвати били на бољој позицији на узвишењу и мисли су да је неосвојиво .. већина је спавала код својих кућа умјесто у рову.. срби су то снимили и узели Бодериште док су ХВО бојовници спавали а линију чувало пар војника..! сутрадан су дошли ХВО, Хосовци и ко зна каква Хрватска војска да планирају повратак Бодеришта...! Кад су снимили какав је терен и да треба узет нешто сто је практично неосвојиво онда су се окренули и отишли за Мостар...! срби су имали Бошњачка села Паланку и Г. Рахић на длану на кратком домету артиљерије..! Посто су се хрвати повуки онда је Армија БиХ била приморана да под сваку цијену узме Бодериште назад ...! после муњовитог напада и зртава на обје стране Армија узима Бодериште назад... предаје га после пар сати хрватима и њиховој полицији под условом да ровови буду измијешани са ХВО и Армијом ал под командом Армије БиХ... хрвати то прихватају и преузимају цивилну и полицијску контролу која је касније како сам чуо била окрутна према заробљеним српским војницима... било не поновило се....

ОДГОВОРИТЕ