Brčko: Nadležni nastavljaju sa opstrukcijama

Udruženje porodica poginulih boraca Republike Srpske iz Brčkog ogorčeno je zbog nastavka opstrukcije Tužilaštva i istražnih organa Brčko distrikta na predmetima ratnih zločina počinjenih nad Srbima tokom otadžbinskog rata.

Republika Srpska 23.12.2014 | 17:38
Brčko: Nadležni nastavljaju sa opstrukcijama

Udruženje ocjenjuje nedopustivim da ni nakon 22 godine od zločina nad Srbima u Boderištu, gdje je masakrirano, a onda ubijeno 13 zarobljenih srpskih boraca iz prigradskog brčanskog naselja Grbavica, Tužilaštvo Brčko distrikta, uprkos obećanjima, nije uhapsilo počinioce zločina iz redova takozvane Armije BiH.

Udruženje porodica poginulih boraca Republike Srpske u Brčkom zahtijeva od brčanskog Tužilaštva da konačno izda nalog za hapšenje lica za koja je tokom višegodišnje istrage nedvosmisleno utvrđeno da su počinioci zlodjela u Boderištu, procesuira ih i adekvatno kazni.

"U suprotnom, svako dalje odugovlačenje, priča o pravdi za sve i suživotu u BiH i Brčko distriktu, postaje potpuno besmislena fraza", navodi se u saopštenju.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ostoja

23.12.2014 18:21

Boze svasta, zaboravljaju ko je glavni tuzilac Brcko distrikta

ODGOVORITE
Name

Brčko

23.12.2014 20:02

Boderiste je hrvatsko selo..! poslije Bjezanije HVO sa boderišta i pustanja linija Armija BiH je morala povratit linije ..! Kad su srbi uzeli hrvatsko selo Boderiste i vaznu stratešku kotu zmam da su uzeli jer su Hrvati bili na boljoj poziciji na uzvišenju i misli su da je neosvojivo .. većina je spavala kod svojih kuća umjesto u rovu.. srbi su to snimili i uzeli Boderište dok su HVO bojovnici spavali a liniju čuvalo par vojnika..! sutradan su došli HVO, Hosovci i ko zna kakva Hrvatska vojska da planiraju povratak Boderišta...! Kad su snimili kakav je teren i da treba uzet nešto sto je praktično neosvojivo onda su se okrenuli i otišli za Mostar...! srbi su imali Bošnjačka sela Palanku i G. Rahić na dlanu na kratkom dometu artiljerije..! Posto su se hrvati povuki onda je Armija BiH bila primorana da pod svaku cijenu uzme Boderište nazad ...! posle munjovitog napada i zrtava na obje strane Armija uzima Boderište nazad... predaje ga posle par sati hrvatima i njihovoj policiji pod uslovom da rovovi budu izmiješani sa HVO i Armijom al pod komandom Armije BiH... hrvati to prihvataju i preuzimaju civilnu i policijsku kontrolu koja je kasnije kako sam čuo bila okrutna prema zarobljenim srpskim vojnicima... bilo ne ponovilo se....

ODGOVORITE