Како се прикључити на интернет у авиону

Ријетко који авиони који лете на кратким релацијама, имају луксуз кориштења интернета. Само неке компаније нуде могућност спајања на интернет за вријеме лета, а како бисмо вам уштедили живце и новац кад већ летите преко океана - ево неколико савјета како се спојити на хотспот за мало лове...

Путовања 23.12.2014 | 09:33
Како се прикључити на интернет у авиону

Јефтиније је претплата него плаћање у тренутку
Проблем код интернета на авионима је тај што вам компаније крију цијену све док не заузмете своја мјеста у авиону. Већина цијена креће се око 26 долара по лету. Ако вам је интернет стварно неопходан, препоручујемо да купите препаид услугу Гого интернет пасс која ће вас стајати 16 долара по дану, без обзира на колико ћете летова бити тај дан - тако ћете уштедјети и до 40%.

Цијене за сурфање на мобилном су другачије него на лаптопу
Зашто онда не бисте преварили систм и свој лаптоп поставили да се представља као мобилни уређај? Постоји много апликација и софтвера који могу преварити систем на тај начин. Једини проблем је што ће вам све странице бити прилагођене мобилним прегледницима. Али ако с тиме успијете уштедјети неколико долара - зашто не пробати.

Дијелите љубав, односно сигнал
Ако видите некога да користи лаптоп или мобилни на лету и спојен је на интернет - замолите га да подијелите сигнал. Сви уређаји имају могућност дијељења, а на вама је да сапутнику понудите компензацију за учињену услугу.

Постоје апликације које раде и без плаћања
Неке апликације на смартпхону раде и без да платите приступ интернету, односно без да се логујете у корисничко систем. Већином су то апликације које је израдио или лансирао сам Гоогле, па ако вам је пријеко потребан Гмаил - онда је то ваш сретан дан.


Без стреаминга молим
Већина понуђача авионског интернета забрањује гледање видеа, односно приступање сервисима као што су Yоутубе, Нетфлиx или ХБОГо. Из само једног разлога - брзина је једноставно премала да би сви гледали своју омиљену серију.

Сателитски интернет – очекујте сателитску брзину
Сателитски интернет има брзину која се креће од давно заборављене диал уп брзине до, ако сте среће, wиерлесс брзине од 1 Мбпс. Ово вам је довољно за е-маил, основно сурфање и понеку пјесмицу без видеа.

Географска ограничења
Не очекујте да ће и плаћена веза функционирати током цијелог лета. Све зависи од положаја авиона у односу на сателит. Ако су авион и сателит у неповољном положају прво пада брзина интернета, све до нестајања сигнала. Па па долари - плаћено, а неискориштено. А да се ипак стрпите до хотела?

Извор: Дневник.хр

Коментари / 0

Оставите коментар