Кебо пријавио Изетбеговића, Џаферовића...

Потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо доставио је Тужилаштву БиХ пријаву због сумње о почињеном кривичном дјелу непријављивање ратног злочина над цивилима српске националности у мјесту Возућа, општина Завидовићи, против тадашњег команданта Трећег корпуса Армије БиХ Сакиба Махмуљина и начелника Центра служби безбједности Зеница Шефика Џаферовића, саопштено је из кабинета потпредсједника ФБиХ.

Босна и Херцеговина 22.12.2014 | 16:13
Кебо пријавио Изетбеговића, Џаферовића...

У саопштењу се наводи да је Кебо одлучио да јавности презентује дио документације коју је упутио Тужилаштву БиХ да би се избјегле "спекулације и нагађања јавности о именима одговорних у случају 'Возућа".

Кебо је 16. децембра упутио дио документације главном тужиоцу БиХ Горану Салиховићу због сумње о почињеном кривичном дјелу непријављивања ратног злочина над цивилом у мјесту Возућа, а у доказном материјалу су, поред осталог, слике локације сједишта иранске обавјештајне службе у Зеници, коју су у периоду од 1993. до 1995. године посјећивали високи званичници.

"Обављајући дужност потпредсједника ФБиХ стекао сам повјерење једног броја грађана који су ми оставили своја сазнања, информације и дио документације са којим су располагали, а која се односи на сумњу да су Махмуљин и Џаферовић 18. априла 1994. године приликом посјете Возући добили информацију и били удаљени 10 метара од мјеста гдје су припадници одреда "Ел Муџахид" ликвидирали, односно одсјекли главу цивилу, припаднику српске националности", наводи се у Кебиној пријави достављеној Салиховићу.

У прилогу документације нема осталих свједока да би се избјегли евентуални притисци и мјере на њих и чланове њихових породица, истиче се у саопштењу.

Кебо је Тужилаштву БиХ доставио и дио доказа о локацији пункта Иранске обавјештајне службе, који су посјећивали /потпредсједник СДА/ Бакир Изетбеговић, Џаферовић и други.

Према службеној забиљешци, Бакир Изетбеговић боравио је у кући у близини Зенице у којој је био смјештен пункт Иранске обавјештајне службе, о чему постоји и документована изјава свједока његове посјете, као и фотографије објекта.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Босанац

22.12.2014 15:47

Врло добро госп Кебо, за истину си и правду. Сви су злочинци исти без обзира на страну у сукобу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

22.12.2014 17:03

ја издајице сопственог НАРОДА да и овако несто мозе из Босне ници и Босанац бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

22.12.2014 18:09

слажем се да сви који су починили злочин требају да одговарају ал што овај Кењо с..е то нема у овој земљи. Пошто је постао политичка прошлост сада гледа да уједа и нанесе штету свима око себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хилмо

22.12.2014 18:09

Све би било добро само да је Кебо ово покрено кад је био пулен СДА овако испаде да кад губи позицију пљује по бивсим партијским колегама.Али опет боље икад истјерати истину на видјело него никад.Засто би био издајник свога народа?Издајник свога народа је ако сути о злоцинима за које зна!Ми Босњаци требамо "поцистити" у своме двористу,па цак да други народи то не ураде у своме двористу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

22.12.2014 18:10

Кебо а гдје изгуби перику

ОДГОВОРИТЕ
Name

зими

23.12.2014 02:08

Сви који су криви нека одговарају из којег год народа долазили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

23.12.2014 06:24

Након катастрофалног понижења које је доживио Кебо на протеклим изборима, он се жели "светити" каљањем части ових људи које је споменуо. Нема то никакве везе с Изетбеговићем или Дзаферовицем. Кукавица Кебо и његово играње.

ОДГОВОРИТЕ