"Дреничка група" брани се са слободе

Оптужени за ратне злочине над цивилним становништвом у логору ОВК 1998. године, пуштени су да се бране са слободе.

Србија 19.12.2014 | 19:45
"Дреничка група" брани се са слободе

Одлуком судије Еулекса, основног суда у Косовској Митровици, из притвора су ослобођени припадници такозване "Дреничке групе", Сами Љуштраку, Сулејман Селими, Сахит Јашари, Јахир Демаку, Зећир Демаку и Хисни Тачи, јављају приштински медији.

Љуштраку је градоначелник Србице и високи функционер Демократске партије Косова, а 1998. је био командант ОВК за Дреницу.

Селими је бивши косовски амбасадор у Албанији и бивши командант Косовских безбедносних снага, који је током рата на Косову био командант главног штаба ОВК, познат под надимком "Султан".

Вест о ослобађању из притвора потврдили су Љуштракуов адвокат Аријанит Коци, и адвокат Селимија Том Гаши.

Како приштински медији јављају, суђење "Дреничкој групи" наставиће се током јануара и фебруара 2015. године.

Припадници "Дреничке групе" су били више од две године у притвору. Они су оптужени за ратне злочине, укључујући тортуру, злостављање и убиства за која се претпоставља да су извршена у логору такозване ОВК у Ликовцу, у области Дренице, током 1998. године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реално

19.12.2014 22:30

нема на овакве вијести коментара...само се писе сто има везе са Додиком...а браца Срби на косови сто су побијени нисмо сад ни борци... Ни патриоте...а кад се Додик у вијестима помене само се србе де и борци јављају да кукају и пљују

ОДГОВОРИТЕ