„Скајп“ ће говорити више од 40 језика

Увођење услуге инстант превођења страних језика на „Скајпу“ – све је ближе. Тестирана је верзија на шпанском и енглеском, а ускоро се очекује преводилац на још 40 језика.

Информационе технологије 18.12.2014 | 09:22
„Скајп“ ће говорити више од 40 језика

„Мајкрософт“ је покренуо тест-верзију Скајповог преводиоца који декодира разговоре на шпанском и енглеском језику без дужег чекања. То значи да ће особе које говоре различитим језицима бити у могућности да разговарају без проблема путем видео-позива.

Гурдип Пол из „Мајкрософта“ каже да ова иновација следи након више од десет година улагања: „Скајпов преводилац ће увести неограничене могућности за људе широм света да се повезују, комуницирају и сарађују. Људе више неће ограничавати географија и језик", објаснио је Пол.

Преводилац је тестиран на деци из школа у Мексико Ситију и Такоми у Вашингтону.

Деца из мексичке учионице говорила су шпански, а деца из америчке енглески. Играли су игру названу „Загонетни Скајп“, постављајући питања на основу којих су покушавали да одреде одакле долазе њихови саговорници.

Након тестирања на шпанском и енглеском преводилац ће бити доступан и на још четрдесетак језика.

Више од 300 милиона људи широм света сваког месеца користи Скајп, што значи да се захваљујући овом програму дневно обави више од две милијарде разговора.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

поздрав

18.12.2014 15:52

ово је нешто што треба поздравит цио свет и помоћи и подржати тим људи који ово покушавају и увести у свакодневни језик апликативни телефон путем кога ћете моћи директно говорити свој језик и превести га на језик државе у којој јесте и обрнуто зар има ићта лепше од тога за подржати и поздравити

ОДГОВОРИТЕ